Habertürk’te ‘Hanımefendi gibi davranın’ tartışması! Apar topar reklama girildi

Yayın tarihi: 25 Nisan 2022 Pazartesi 11:41 am - Güncelleme: 25 Nisan 2022 Pazartesi 11:43 am

Habertürk’te Optimar Başkanı Hilmi Daşdemir’in “Hanımefendi gibi davranın” sözleri gerginliğe neden oldu, apar topar reklama girildi.

Kübra Par’ın Habertürk’te yayınlanan Açık ve Net programında eski CHP’li milletvekili Gülay Yedekci ile Optimar Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir arasında tartışma çıktı.

Daşdemir, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla ilgili açıklamaları hakkında konuşurken Kılıçdaroğlu’nu eleştirmeye başladı. CHP’nin 26. Dönem Milletvekili Doç. Dr. Gülay Yedekci, Daşdemir’in sözlerine karşı çıktı.

‘HANIMEFENDİ GİBİ DAVRANIN’

Yedekci’nin, Enerji Bakanı Fatih Dönmez’i kastederek, “Bir bakan bir açıklama yapıyorsa mutlaka bilgi ile yapmalıdır” sözleri üzerine Daşdemir, “Bir dinleyin hiç susmuyorsunuz” ifadesini kullandı.

Tartışma devam ederken Daşdemir, “Hanımefendi gibi davranın” dedi. Bunun üzerine Yedekci, “Kendinize gelin beyefendi. Kiminle konuşuyorsunuz. Alışamadınız bu ülkede kadınların güçlü olmasına. Biz bu gücü Mustafa Kemal Atatürk’ten alıyoruz. Siz kimsiniz bize had bildiriyorsunuz? Siz haddinizi bilin. Ne biçim konuşuyorsunuz?” ifadesini kullandı.

Bakan Dönmez’in “elektriği kesik değildi” dediği yurttaştan yanıt!

‘ÇOK AYIP’

Kübra Par bu kısımda araya girerek, “Hilmi Bey çok ayıp yaptığınız. Benim konuklarımdan hiçbirine ‘gibi’ davranın diyerek öyle davranmadığını iddia edemezsiniz” ifadelerini kullandı.

Hararetin yükseldiği dakikalarda reji çareyi reklama gitmekte buldu. Reklam dönüşünde ikili arasında tansiyon düşmüş gibi görünse de Kübra Par’ın ‘özür dileyin’ çağrısı ise yanıtsız kaldı.

Kılıçdaroğlu’nun elektriği kesildi