Habertürk’te ‘Çakıcı’ tartışmasına, ‘Erdoğan’a zarar verir’ sansürü!

Yayın tarihi: 19 Kasım 2020 Perşembe 1:14 am - Güncelleme: 19 Kasım 2020 Perşembe 1:14 am

Habertürk TV’de yayımlanan bir programda organize suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tehditleri konuşulurken, “Bu tartışmadan en zararlı çıkacak olanın mevcut iktidar ve sayın Cumhurbaşkanı olacağını göz önünde bulundurmak lazım” sözleriyle konu sansürlendi.

Gazete Manifesto’nun haberine göre; Habertürk TV’de yayımlanan “Türkiye’nin Nabzı” programında organize suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tehditleri konuşulurken sansür uygulandı.

Deniz Zeyrek, Hadi Özışık, İsmail Saymaz, Elfin Tataroğlu, Mete Yarar ve Nedim Şener’in konuk olduğu programın sunucusu Veyis Ateş, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Çakıcı’ya destek mesajı verdiği açıklamasını okudu. Ateş daha sonra konuyu tartışmak üzere “Elfin Hanım’la başlayalım” diyerek programın konuklarından sözü Elfin Tataroğlu’na verdi.

Tataroğlu, konuya ilişkin “Benim için burada bu konuyu konuşuyor olmak hem çok üzücü hem de hicap duyuyorum. Ben böyle bir şeyi tartışmak istemezdim. Ana muhalefet partisi liderine bir tehdit mektubu var, bunu savunan Sayın Bahçeli var, ortada da bunu tartışma durumumuz var” derken Çakıcı’nın tehdidinin de ancak yargı konusu olabileceğini ifade etti. Tataroğlu, sözlerinin devamında da “Bu tartışmadan en zararlı çıkacak olanın mevcut iktidar ve sayın Cumhurbaşkanı olacağını göz önünde bulundurmak lazım. Buranın bir hukuk devleti olduğunu iddia eden ve ülkeyi bu çerçevede yöneten bir iktidar var. Hukuk açılımına gitmeyi düşünen, daha demokratik katılımcı bir yapıya kavuşturma iddiasında olan bir iktidar var. Öyleyse Türkiye siyasetinin bunu tartışmaması lazım. En büyük zararı iktidara olur” dedi.

Bu sözlerin ardından sunucu Veyis Ateş, konuyu değiştirip AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “ekonomi ve yargıda reform” mesajlarının yorumlanmasına geçerek programa devam etti.