Habertürk’te bir yazar daha topa girdi: Eden bulsun istiyoruz

Yayın tarihi: 16 Haziran 2021 Çarşamba 6:58 pm - Güncelleme: 16 Haziran 2021 Çarşamba 6:58 pm

Habertürk’te Fatih Altaylı ve Sevilay Yılman’ın ardından Kemal Öztürk de Veyis Ateş’le ilgili iddialar üzerine yazdı. Öztürk, “Eden bulsun istiyoruz” ifadesini kullandı.

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in Habertürk sunucusu Veyis Ateş’le ilgili açıklamalarından sonra gazetenin yazarlarından Fatih Altaylı ve Sevilay Yılman konuyla ilgili yazmıştı. Kemal Öztürk’te iddiaları köşesine taşıdı.

“Eden bulsun istiyoruz.Suçu olan hak ettiği cezayı alsın” diye yazan Öztürk, Habertürk gazetesi yazarı ‘sözde gazeteci’ olarak tanımladığı Ali Murat Güven’in kendisine yönelik açıklamalarına da gönderme yaparak, “Ali Murat Güven gibi iftira atan, hakaret edenler mahkeme önlerine çıksın, mahkum olsun. Ve sicillerine işlensin ki bir daha aynı rezilliği yapmasınlar. Kim rüşvet almışsa, kim suç örgütleriyle ilişki kurmuşsa, kim haksız kazanç edinmişse, kim kirli işlere bulaşmışsa hak ettiği cezayı alsın” ifadelerini kullandı.

Öztürk’ün yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Mesleğimiz son günlerde çok vahim iddialar ve suçlamalarla adeta sarsılıyor. Birçok gazetecinin adı akılalmaz kirli işlere karışıyor, ses kayıtları, videolar ortalıkta dolaşıyor. Hepsine ‘iddia’ diyoruz. Öyle demek zorundayız çünkü bunlara “doğrudur” demek için bir mahkeme kararına ihtiyacımız var. Ancak mahkeme açılmıyor, yargılama olmuyor, iddialar ortalıkta her gün artarak dolaşmaya devam ediyor.

Fakat bu meslekten ekmek yiyen, çocuklarına rızık götüren, kaleminin namusunu koruyan, dürüst gazeteciler bir mesleğin kirlenmesinden dolayı isyan halinde. Eden bulsun istiyoruz. Suçu olan hak ettiği cezayı alsın. Ali Murat Güven gibi iftira atan, hakaret edenler mahkeme önlerine çıksın, mahkum olsun. Ve sicillerine işlensin ki bir daha aynı rezilliği yapmasınlar. Kim rüşvet almışsa, kim suç örgütleriyle ilişki kurmuşsa, kim haksız kazanç edinmişse, kim kirli işlere bulaşmışsa hak ettiği cezayı alsın. Bu yüzden savcıların harekete geçmesi gerekir. Mahkemeler kurulsun, adalet yerini bulsun, kirli gazeteciler bu güzelim meslekten ayıklansın.

“GAZETECİLER İDDİALAR ‘İFTİRA’ DİYORSA DAVA AÇSIN”

Yok bu gazeteciler iftira ve haksızlığa uğradıklarını düşünüyorlarsa, benim gibi mahkemeye gitsinler. Orada haklı olduklarını gösteren mahkeme kararını aldırsınlar. Bu kararla da aslanlar gibi mesleklerini yapmaya devam etsinler. Ancak böyle kalmasın, böyle kalmamalı. Eden bulsun ki bu meslek temizlensin.

YAZININ TAMAMI