Haber takibi yapan gazeteciye saldırı!

Yayın tarihi: 27 Ağustos 2024 Salı 9:13 am - Güncelleme: 27 Ağustos 2024 Salı 9:13 am

Yalova’da haber takibi yapmak için olay yerine giden DHA Muhabiri Zehra Baykal, kayıp yakınları olduğunu öne süren bir grubun saldırısına uğradı.

Yalova’nın Armutlu ilçesinde, Yücel Ç. ile Hüseyin P., kano kiralayarak denize açıldı. Bozburun mevkisine ilerledikleri öğrenilen Yücel Ç. ile Hüseyin P., bindikleri kano ile Tavşantepe bölgesinde kayboldu. Ekipler, 4 bot ve 1 helikopterle Yücel C. ile Hüseyin P.’yi arama çalışmalarına başlarken, haber yapmak için olay yerine giden DHA Yalova Muhabiri Zehra Baykal, kaybolan kişilerin yakını olduğunu iddia eden gruptakiler tarafından darbedildi. Baykal, yaklaşık 15 kişlik grubun saldırısına uğradığını belirti.

“KULAĞIMA 7 DİKİŞ ATILDI, VÜCUDUMDA MORLUKLAR VE ÇİZİKLER VAR”

Kendisine saldıranlardan şikayetçi olan Baykal yaşadıklarını şöyle anlattı:

İki kişinin Armutlu sahilinde kanoyla açıldığını ve kaybolduğunu duyduk. Bugün haber yapmak için olay yerine gittik. Araçtan indiğim sırada kaybolan kişinin yakınları olduğunu öne süren yaklaşık 15 kişilik bir grup elimde mikrofonu görünce bana saldırmaya başladı. Durumu anlamaya çalışırken bir kişi boğazımı sıktı, bir kişi saçımı çekti ve kulağımı küpemle çekti ve kulağım yarıldı. Ben kendimi Deniz Limanı Şube Müdürlüğüne attım. Hastaneye sevk edildim. Kulağıma 7 dikiş atıldı. Vücudumda morluklar ve çizikler var. Kendilerinden şikayetçi oldum. Belki o kişiler yakınlarını arıyordu ama amacım kamuoyunu bilgilendirmekti. Görevimi yapmak için oraya gittim.”

Olayla ilgili soruşturma sürerken, ekipler, Zehra Baykal’a saldıran kişilerin kimliğini belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

İsrail’in saldırısında TRT kameramanı yaralandı!

Kaynak: DHA