Haber kaynaklarından edindiği bilgileri bir bir paylaştı: “Bu büyük bir kaosun ilk adımı”

Yayın tarihi: 18 Haziran 2021 Cuma 9:24 pm - Güncelleme: 18 Haziran 2021 Cuma 11:34 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Dr. Merdan Yanardağ ve Prof. Dr. Emre Kongar, 18 Dakika’da bugün gündemin sıcak başlıklarını yorumladılar.

Programda haber kaynaklarından edindiği bilgileri paylaşan Merdan Yanardağ, ‘Kaos Planı’nı anlattı. HDP’nin İzmir il binasına yapılan saldırının, gelecek saldırıların habercisi olabileceğini ifade eden Yanardağ “Bundan sonraki saldırının AKP’ye yönelik olacağı belirtiliyor. Böylece sokaktaki milliyetçi ve İslamcı gençler harekete geçirilecek ve karşılıklı kaos yaratılacak.” dedi.

Merdan Yanardağ şunları söyledi:

“Dün akşam çok önemli kişilerle görüştüm, bu büyük bir kaosun ilk adımı. Bundan sonraki saldırının AKP’ye yönelik olacağı belirtiliyor. Bir AKP’li isme, örgüte, bir AKP toplantısına provokatif saldırı olabilir. Bu saldırı da TAK örgütüne yüklenebilir. Saldırıyı, kendilerini ‘Apocu’ olarak nitelendiren bu terör örgütü yapmış gibi gösterilecek. Böylece sokaktaki milliyetçi ve İslamcı gençler harekete geçirilecek ve karşılıklı kaos yaratılacak. Bunun arkasından ya erken seçime gidilecek ya da seçimler ertelenecek. Bu bir kaos planı. Bunu söyleyen insanlar ciddi insanlar. Yarın bir gün Alevilere de saldırı yapılabilir. Gazeteci, aydın ve politikacılara suikast düzenlenebilir. Kaos planının amacı sokaktaki milliyetçi ve İslamcı gençleri harekete geçirmek. Bu ancak MHP veya AKP’ye yönelik bir saldırıyla gerçekleşebilir. Bazı MHP’li yöneticilere de saldırı yapılabileceği iddiaları var. İki kesimi kışkırtarak çatıştırmayı planlayan, bunun içine solu dahil etmeye çalışan büyük bir kaos planından bahsediyoruz.”

 

Yanardağ “Açıklayacağım” dediği bilgileri paylaştı: İşte ‘Kaos Planı’nın detayları…