Haaretz, Gazze’de ölen 67 çocuğun fotoğraflarını yayımladı

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2021 Perşembe 10:19 am - Güncelleme: 27 Mayıs 2021 Perşembe 10:19 am

İsrail gazetesi Haaretz, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden 67 Filistinli çocuğun fotoğraflarını yayınladı. Gazete, ‘Gazze’de 67 çocuk öldürüldü, savaşın bedeli budur’ başlığını kullandı.

İsrail’in en eski günlük gazetesi Haaretz, bugünkü birinci sayfasında, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden 67 çocuğun fotoğrafını yayınladı. Gazetenin manşetinde ise, ‘Gazze’de 67 çocuk öldürüldü, savaşın bedeli budur’ başlığı kullanıldı.

Öte yandan Haaretz 14 Mayıs’ta ise İsrail işgali altındaki bölgelerde yaşayan Filistinlilerin hakları için savaşan sivil toplum kuruluşu B’tselem’in tam sayfa ilanını yayımlamıştı. İlanda, şiddetin ‘İsrail’in apartheid rejiminin sonucu olduğu’ vurgulanıyordu.

NE OLMUŞTU?

Şeyh Cerrah’ta Filistinliler’in evlerine el koyan İsrail yönetimi, daha sonra Mescid-i Aksa’ya saldırmıştı. İsrail polisi, Aksa’da iftar eden ve ibadet yapan Filistinliler’i hedef almış, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanmıştı. Filistinliler ise Harem-üs Şerif’ten ayrılmayarak, nöbet tutmaya başlamıştı.

İsrail polisi ise ertesi sabah, Mescid-i Aksa’da baskınları önlemek için nöbet tutan Filistinliler’e müdahale etmişti, yüzlerce Filistinli yaralanmıştı. Tel Aviv yönetimi, 10 Mayıs’ta ise Gazze’ye saldırılar başlattı. 11 gün sonra ateşkes imzalandı. Bu bombardımanlarda 67’si çocuk yaklaşık 300 kişi hayatını kaybetmiş, binlerce kişi de yaralanmıştı.

TIKLAYIN – İsrail’den nöbetteki Filistinliler’e saldırı