Güvenlik Modu siber zorbalıkla nasıl mücadele edecek?

Yayın tarihi: 18 Şubat 2022 Cuma 12:00 pm - Güncelleme: 17 Şubat 2022 Perşembe 7:24 pm

Twitter, siber zorbalıkla mücadele Güvenlik Modu özelliğinin kapsamını genişletiyor.

Twitter güvenlik modunun işlevini arttırıyor! Sosyal medya üzerinden siber zorbalık ve dijital taciz, internetin en önemli sorunları arasında yer alıyor. Devletler, vatandaşlarını çevrimiçi ortamda güvende tutmak için gerekli yasal düzenlemeleri yapmaktadır. Ancak kötü niyetli insanlar, sosyal ağların kurallarını (sahte hesaplar oluşturmak gibi) bile atlayarak zorbalık yapmaya devam ediyor.

Sosyal medya şirketleri ise internet güvenliğine özel bir önem veriyor. Twitter, zararlı veya kötü niyetli tweetlere maruz kalmamanız için geliştirdiği Güvenlik Modu özelliğinin kapsamını genişletti. İlk olarak Eylül ayında kullanıma sunulan mod, şimdiye kadar beta (test) aşamasındaydı.

Twitter’ın Android, iOS ve Web sürümlerinde kullanıma sunulan Güvenlik Modu, ilk etapta 750 kişinin kullanımına sunuldu. Eylül ayından bu yana beta sürümünde olan özelliği ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya, İrlanda ve Yeni Zelanda’daki tüm Twitter hesaplarının yarısı kullanabilecek.

Şirket, gelişmeyi resmi sosyal medya hesabından duyurdu. Güvenlik Modu’nu aylardır kullanan beta kullanıcılarından görüş ve öneriler aldıklarını belirten Twitter, özelliğin nasıl daha iyi hale getirilebileceği konusunda daha fazla geri bildirime ihtiyacı olduğunu söyledi. Bu bağlamda modun kullanılabileceği ülke sayısını artırdığını kaydetti.

 

Güvenlik Modu

Güvenlik Modu, bir tweet’e nefret dolu veya rahatsız edici içerikle yanıt veren hesapları işaretleyecek. İşaretlenen hesap 7 gün boyunca sizi takip edemeyecek. Ancak istisnai olarak, sık etkileşimde bulunduğunuz kullanıcılar Güvenlik Modundan muaf tutulacaktır. Bu özelliğin geliştirilmesindeki temel amaç; Siber zorbalık ve tacize karşı mücadeleyi hızlandırmak.

Twitter da inisiyatif alacak

Twitter sözcüsü Tatiana Britt, Güvenlik Modu hakkında bir açıklama yaptı. Britt, “Eylül ayında Güvenlik Modu’nu kullanıma sunduğumuzdan beri, bazı kişilerin istenmeyen etkileşimlerden kaçınmak için yardıma ihtiyacı olduğunu öğrendik” dedi. Ayrıca, algoritmaların artık zararlı veya istenmeyen yanıtları proaktif olarak işaretleyebileceğini de belirtti.

Ne yazık ki, bu özelliğin ne zaman genel kullanıma sunulacağı henüz bilinmiyor. Her durumda, Güvenlik Modu, siber zorbalık ve dijital tacizi en aza indirmeye yönelik önemli bir adım.

Twitter, tacize karşı Güvenlik Modunu milyonlarca kullanıcıya açıyor