Güven azaldı, Kızılay’ın kan stokları eridi

Yayın tarihi: 30 Nisan 2020 Perşembe 1:00 pm - Güncelleme: 30 Nisan 2020 Perşembe 1:00 pm

Kaçak yurtlarında onlarca çocuğun tecavüze maruz kalmasıyla gündeme gelen yandaş Ensar Vakfı’na para aktarılması ve işçi cinayetleriyle bilinen Torunlar Holding’in vergi kaçırmasına ortak edilmesi ardından Kızılay krize girdi. Bu süreçte kan stokları tükenen Kızılay, bağış alamamaktan şikayetçi. Kızılay başkanı stokların eridiğini itiraf etti.

Asırlık güvene sahip kurumu vergi kaçakçılığına ortak etmesi ardından Alazığ’da yaşanan depremi fırsat bilerek hemen bağış çağrısı yapması ile de tepki çekmişti.

Kurumun 8 milyon dolarlık para aktarımı ve vergi kaçakçılığına aracı haline getirilmesi ve hükümetin süreci destekleyen tutumu kuruma olan güveni ortadan kaldırdı.

Geçmişte en fazla güvenilen kurumlardan olan Kızılay kan toplayamaz hale geldi, kan stokları 100 binden 30 bine kadar geriledi.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, kurumun günlük 5 bin ünite kan toplarken, şu an sadece 2 bin ünite kadar kan toplayabilir hale geldiğini söyledi.

Kınık, kan bulma sorunu yaşanmaması için stokların artırılması gerektiğini söyledi. ancak, kurumun yeniden güven kazanabilmesi için atılması gereken ilk adımlardan olan istifasını gündeme getirmedi.

Devletin kurumu Kızılay’ın çadırında, gerici Kıyam-Der’in ne işi var?

Salgın sebebiyle uçuşların kısıtlanmasının da etkili olduğunu söyleyen Kınık “THY her gün kanlarımızı taşırdı. onlar kesilince şehirler arası dayanışma da ortadan kalktı” dedi.

Kınık, kan bağışı çağrısını yinelerken bunun hastalığın bulaşmasında bir etkisi olmadığını da söyledi.

Yurtdışında ortaya çıkan Kızılay’dan tepkilere ‘edilecek – yapılacak’lı açıklama