Gürültüye uyandı, mutfağında fille karşılaştı

Yayın tarihi: 21 Haziran 2021 Pazartesi 5:28 pm - Güncelleme: 21 Haziran 2021 Pazartesi 5:28 pm

Ratchadawan Puengprasoppon isimli bir Taylandlı gürültüye uyandı, mutfağında yiyecek arayan bir fille karşılaştı.

Tayland’da yaşayan Ratchadawan Puengprasoppon, bir sabah gürültülerle uyandığında mutfağında yiyecek arayan bir fille karşılaştı. Yiyecek bulmaya çalışan fil, Puengprasoppon’un mutfak duvarını yıkarak içeri girdi.

The Guardian’da yer alan habere göre, Tayland’ın Kaeng Krachan ulusal parkında yaşayan Boonchuay isimli erkek fil, sık sık Chalermkiatpattana köyünde yiyecek avına çıkıyor. Ulusal parkın görevlisi Itthipon Thaimonkol, “Sık sık ziyaretler yaparlar özellikle pazar açıldığı günler giderler çünkü yemeklerin kokusunu alıyorlar” dedi.

“ULUSAL PARKLARA YAKIN KÖYLERE ZİYARETLERİ ALIŞILDIK”

New York City Üniversitesi, Hunter Koleji’nden psikoloji alanında asistan profesör olan ve Salakpra Yaban Hayatı Koruma Merkezi’ndeki fil popülasyonunu araştıran Dr. Joshua Plotnik, ulusal parklarda yaşayan fillerin yakın köylere “ziyaretlerinin” alışıldık olduğunu söyledi. Plotnik “Tayland’da çalıştığım köylerde filler hemen hemen her gece çiftçilerin tarlalarına girer. Bu hem filler hem çiftçiler için zor bir durum” dedi.

Geçen haftalarda Çin’de bir fil sürüsünün doğal yaşam alanlarından uzaklaşarak 15 ay boyunca seyahat ettiğine ilişkin haberlerin çıkmasıyla ilgili konuşan Plotnik “Bu vakalar Asya’da giderek artıyor. Bunun bir nedeni erişilebilir kaynakların azalması, diğeri ise insanların hayvanların doğal yaşam alanında verdiği rahatsızlığın artması” dedi.