Gürsel Tekin’den “Emine Erdoğan suç işliyor” iddiası

Yayın tarihi: 30 Ekim 2020 Cuma 12:13 pm - Güncelleme: 30 Ekim 2020 Cuma 12:13 pm

Hürriyet yazarı Hande Fırat, Emine Erdoğan’ın orijinal çanta yerine çakma (imitasyon) ürün kullandığını öne sürdü. CHP’li Gürsel Tekin ise bunun suç olduğunu duyurdu.

 

Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fransız mallarına boykut çağrısının ardından, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Emine Hanım’ın bir çantası var. Onu da saray bahçesinde yaksın” açıklamasıyla başlayan “çanta” tartışmasına ilişkin yazdı.

Hande Fırat: Emine Hanım’ın çantaları çakma!

Fırat, Emine Erdoğan’ın çantalara para harcamadığını iddia ederek, “Özellikle sosyal medyada Emine Erdoğan’ın kullandığı aksesuvarlar gündem oldu. Kaynaklarımdan bu konuda edindiğim bilgiler, sıfır atık projesine öncülük eden Emine Erdoğan’ın bu hassasiyetini çanta başta olmak üzere aksesuvarlarında da sürdürdüğünü gösteriyor” diye yazdı.

“BUNU YAPMAK SUÇTUR”

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ise kendisine ait resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Marka sahibinin izni olmaksızın markayı veya ayırt edilemeyecek derecede benzerini kullanmak, böyle bir ürünü satmak, pazarlamak da suçtur.” dedi.

Gürsel Tekin şu ifadeleri kullandı:

Marka sahibinin izni olmaksızın markayı veya ayırd edilemeyecek derecede benzerini kullanmak, böyle bir ürünü satmak, pazarlamak da suçtur. “Çantaya 50 bin dolar vermedim” demek için “Suç işledim” denilmez. Millet de suça teşvik edilmez. Bu aklı kim verdiyse aklını kaybetmiş.