Gürsel Tekin’den “Aday olacak mısınız?” sorusuna yanıt

Yayın tarihi: 13 Haziran 2023 Salı 11:51 am - Güncelleme: 13 Haziran 2023 Salı 3:49 pm

Gürsel Tekin, CHP’nin Genel Başkanlığına yönelik için “Aday olacak mısınız?” sorusuna yanıt verdi. Tekin, “Genel başkan ‘Ben çekiliyorum’ derse, elbette her arkadaşım gibi ben de bu iddiayı ortaya koyarım” dedi.

CHP’li Gürsel Tekin: Genel başkan çekilirse aday olurum

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özel’in “Aday olurum” açıklamasından sonra 7 yıldır CHP parti yönetiminde görevi olmayan, son seçimde ise aday gösterilmeyen Gürsel Tekin, genel başkanlık için “Aday olacak mısınız?” sorusuna yanıt verdi. Tekin, “Genel başkan ‘Ben çekiliyorum’ derse, elbette her arkadaşım gibi ben de bu iddiayı ortaya koyarım. Ama genel başkanın karşısında aday olmam” ifadelerini kullandı.

“GÜNÜ BİRLİK POLİTİKACI DEĞİLİM”

CHP’de ‘değişim’ sesleri yükselirken genel başkanlık için adaylık konusunda bazı isimler de konuşulmaya başladı. Kulislerde Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu’nun isimleri geçerken, 7 yıldır CHP parti yönetiminde görevi olmayan son seçimde de milletvekilliği için aday gösterilmeyen CHP’li Gürsel Tekin’den adaylık konusunda bir açıklama geldi. Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk’e konuşan Gürsel Tekin, “Siz de aday olacak mısınız?” sorusuna “Genel başkan ‘Ben çekiliyorum’ derse, elbette her arkadaşım gibi ben de bu iddiayı ortaya koyarım. Ama genel başkanın karşısında aday olmam. Bunu üç yıl önce de söyledim, yine de söylüyorum. Ben günü birlik politikacı değilim” yanıtını verdi.

“YAPISAL DEĞİŞİMSE GELİN EL ELE, KOL KOLA VERİP DEĞİŞTİRELİM”

Tekin açıklamalarının devamında şunları kaydetti:

“Eleştirilerde bulunduğum için genel merkez yönetimi tarafından ağır eleştirilere uğradım. Eğer onlar da geçmişte benim gibi eksiklikleri, hataları eleştirmiş olsaydı, ‘Eyvallah’ der buna hiç itiraz etmezdim. Hem milletvekili aday belirleme komisyonunda olacak, kimlerin vekil olabileceğine karar verecek, o sürecin bir parçası olacaksınız, istenen sonuç alınamayınca da genel başkanı eleştireceksiniz. Yapısal değişimse gelin el ele, kol kola verip değiştirelim. Sürecin birer parçası olacaksınız, sonra süreçle ilgili laf söyleyeceksiniz. Olmaz böyle şey.”

“SÜRECİN BİR PARÇASI OLANLAR ŞİMDİ ÇIKIP GENEL BAŞKANI ELEŞTİRİYORLAR”

“Kılıçdaroğlu’nun, gemiyi deniz ortasında bırakacak bir kişi olmadığını” da kaydeden Tekin, “O gemiyi Sayın genel başkanımız limana taşıyacak ve orada partililerimize teslim edecektir” şeklinde konuştu. Tekin ayrıca, CHP’lilere de seslendi:

“Sürecin bir parçası olanlar şimdi çıkıp genel başkanı eleştiriyorlar. CHP geleneklerini bilenler bunu yapmaz. Genel başkanımız bir yol açmıştır. Değişim yolu kurultayla olur. İddiası olan arkadaşlarımız bu iddia çerçevesinde Anadolu’yu dolaşırlar kendilerini var ederler. Toplum, en derin ekonomik sefaleti yaşıyor. Şu anda tarihimizin en derin ekonomik sefaleti yaşanıyor. Bütün CHP’lilere sesleniyorum: Milletin gerçek gündemini unutmayın.”

NE OLMUŞTU?

CHP’de seçim sonrası başlayan “değişim” ve “genel başkanlık” tartışmalarında Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu’nun adı tartışılırken CHP Grup Başkanı Özgür Özel’den de dikkat çeken bir çıkış gelmişti.

Sözcü’ye konuşan Özel, kurultayın en kısa sürede yapılması gerektiğini belirterek “Sorumluluk almaktan kaçmayacağım. Önümüzdeki dönemde genç ve dinamik, partinin ana damarını terk etmeyen, bu konudaki endişeleri körüklemeyecek olan kadrolar gerekiyor. Kendini halka arz eden, oradan talep topladığı bir çizgiye ihtiyaç var. Bu noktada olmam gereken yer neresiyse orada olacağım. Genel başkan adaylığı ise genel başkan adaylığı. Değişime ihtiyaç olduğuna inanıyorum” demişti.