Gurbetçi de isyanda! ‘Bu millet nasıl alıyor, nasıl satıyor?’

Yayın tarihi: 25 Temmuz 2022 Pazartesi 12:11 pm - Güncelleme: 25 Temmuz 2022 Pazartesi 12:11 pm

Avrupa’dan Aksaray’a gelen ve pazarda alışveriş yapan gurbetçi Ayşe Keser, “Ben Türkiye’de yaşamam. Bu pahalılıkla asla yaşamam. Bu millet nasıl alıyor, nasıl satıyor?” dedi.

Türkiye’de artan fiyatlar Avrupa’dan gelen gurbetçileri bile zorlamaya başladı. CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, parti yöneticileri ile birlikte; Helvadere’de esnafı ziyaret etti. Pazara gelen gurbetçi vatandaş Ayşe Keser, Türkiye’de un fiyatlarının yüksek olduğunu söyledi. Keser, şöyle konuştu:

“Ben Türkiye’de yaşamam. Bu pahalılıkla asla yaşamam. Çünkü çok pahalı. Avrupa’da böyle bir pahalılık yok. Avrupa’da da var. Olmaz değil. Unumuz; 90 kuruşsa, 1 lira 15 kuruş oldu. Pahalılık bu Avrupa’da. Eşim kamyonla gelecek. ‘20 paket un getir burada mantı falan yapmak için’ dedim, baktım çok pahalı. Tabi ki bize daha ucuz. 1 lira benim un. Geçen sene buradan yapmıştım. Ben Türk marketlerinden alırım, orada. Buradan asla bir şey götürmem. Her sene mercimek, kuru bakliyat götürürdüm. Orada daha ucuz. Bu millet nasıl alıyor, nasıl satıyor?”

1 ayda Türkiye’ye gelen gurbetçilerin sayısı 1 milyona yaklaştı