Güntekin Onay’ın sözleri Fenerbahçeli taraftarları kızdırdı

Yayın tarihi: 31 Ocak 2021 Pazar 3:26 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2021 Pazar 3:26 pm

Fenerbahçe taraftarları, teknik direktör Erol Bulut’un açıklamaları sonrası Bein Sports sunucusu Güntekin Onay’ın, “Erol Bulut’un çarpıcı açıklamalarını dinledik, Sumudica’yı izleyelim şimdi” sözlerine tepki gösterdi.

Süper Lig’in 22. haftasında Fenerbahçe ile Rizespor karşı karşıya geldi. Ülker Stadyumu’nda oynanan mücadele sarı-lacivertlilerin 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı. Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren gol 45+1. dakikada geldi. Valencia’nın kullandığı firikik önce direğe sonra kaleci Gökhan Akkan’a çarparak ağlarla buluştu. Sarı-lacivertliler bu galibiyetle son 8 haftadaki 7. galibiyetini aldı.

“GERGİNLİK SÜRÜYOR”

Fenerbahçe ve Süper Lig’in yayıncı kuruluşu beIN Sports arasındaki gerginlik ise devam ediyor.

Maç sonu açıklamalarda bulunan Erol Bulut, yayıncı kuruluş beIN Sports’a karşı Fenerbahçe’nin tavrını sürdürdü. Bulut, “Tutumumuz Fenerbahçe olarak yine değişmedi, aynı tutum yine bizde devam edecek yayıncı kuruluşla ilgili. Değişmediği sürece zaten bizim de tavrımız değişmeyecek. Maçla ilgili söylenecek fazla bir şey yok. Galibiyet serisini devam ettirmek istiyoruz” dedi.

Spor spikeri Güntekin Onay ise bunun üzerine, Bulut’un açıklamalarını “çarpıcı” olarak değerlendirip tiye aldı. Onay, “Erol Bulut’un çarpıcı açıklamalarını dinledik, Sumudica’yı izleyelim şimdi” dedi.

Twitter’da ise Fenerbahçeli taraftarlar Güntekin Onay’a tepki gösterdi. En doğal hakları olan protesto yapmalarıyla bile dalga geçildiğini ifade eden taraftarlar, #HaddiniBilGüntekin tagı açtı. Söz konusu tag, Trend Topic (TT) oldu.

NE OLMUŞTU

Fenerbahçe Kulübü, Süper Lig’in 18. haftasında oynanan Fatih Karagümrük-İttifak Holding Konyaspor maçında ekrana yansıyan seslerde, Sarı-Lacivertli takımın aleyhine tezahüratların yer alması gerekçesiyle yayıncı kuruluş beIN Sports’a tepki göstermişti. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da yaptığı açıklamada, olayın bilerek yapıldığını belirtmişti.

Bunun üzerine hem oyuncular hem de başkan Ali Koç, yayıncı kuruluşu eleştiren açıklamalarda bulunmuştu.

Fenerbahçe Ankaragücü’nü ağırladığı karşılaşma sırasında da, Ülker Stadı’nın reklam panolarında Beinsports’un logosunu andıracak şekilde mor ve beyaz renklerden oluşan bir görselle “Rejiye ve yönetmene müdahale istemiyoruz” sözleri kullanılmıştı.

Buna karşılık yayıncı kuruluş da Fenerbahçe’nin maç sonu röportajlarını da Fenerbahçeli futbolcuların üzerine giydikleri tişörtler nedeniyle yayınlamamıştı.