Güney Kore’nin bakanlık görevlisi KDHC tarafından öldürüldü

Yayın tarihi: 24 Eylül 2020 Perşembe 10:12 am - Güncelleme: 24 Eylül 2020 Perşembe 10:12 am

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, kendi sularına girdiğini iddia ettiği Güney Koreli 47 yaşındaki Okyanuslar ve Balıkçılar Bakanlığı görevlisini öldürdü. Güney Kore, askerin sırtından vurulup bedeninin yakıldığını ve bu vahşi eylemi kınadığını duyurdu.

Kore Yarımadası deniz sınırındaki Yeonpyeong Adası açıklarında Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti sularına giren Güney Kore Okyanuslar ve Balıkçılık Bakanlığı görevlisinin vurularak öldürdüğü bildirildi.

DENETLEME GÖREVİNDEYDİ

Yonhap haber ajansının Güney Kore Savunma Bakanlığına dayandırdığı haberine göre, Güney Kore Okyanuslar ve Balıkçılık Bakanlığında görevli 47 yaşındaki kişi vurularak öldürüldü. Savunma Bakanlığı, iki ülke deniz sınırındaki Yeonpyeong Adası açıklarında hafta başında 500 tonluk bir gemiyle denetleme görevindeyken gözden kaybolan yetkiliyi Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin öldürdüğünü doğruladı.

KINAMA MESAJI YAYINLANDI

BBC’in Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ‘izlenimlerine’ yanıt…

Bakanlık açıklamasında, “Askeriyemizin kapsamlı istihbarat analizlerine göre, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, sularında bulduğu adamı vurarak ve bedenini yakarak şiddet suçu işledi. Ordumuz bu vahşice eylemi sert şekilde kınamakta ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ni izahat vermeye ve sorumluları cezalandırmaya sevk etmektedir” ifadesi kullanıldı.

EKİPLER TARAFINDAN ARANIYORDU

Yonhap’a göre, Temmuz 2008’de Kumgang mesire alanında yasaklı bölgeye girmesiyle vurularak öldürülen Park Wang-ja sonrası Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nde ilk kez bir Güney Koreli vurularak öldürüldü. Güney ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti arasındaki fiili deniz sınırı Kuzey Sınır Hattının (NLL) 10 kilometre güneyinde denetleme görevi esnasında aniden kaybolan yetkilinin 20’ye yakın deniz ve hava unsuruyla arandığı ancak bulunamadığı açıklanmıştı.