Güney Kore’de bir robot koli sandığı adamı öldürdü

Yayın tarihi: 9 Kasım 2023 Perşembe 11:13 am - Güncelleme: 9 Kasım 2023 Perşembe 11:13 am

Güney Kore’de kolileri kaldırıp taşıma kayışına koymakla görevli olan robot, koli sandığı bir işçiyi yanlışlıkla öldürdü.

Güney Kore’de akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Kolileri kaldırıp taşıma kayışına koymakla görevli bir robot, kendisini denetlemekle görevli olan bir işçiyi koli sanarak öldürdü.

BBC Türkçe’nin haberine göre, 40’lı yaşlarındaki şirket çalışanının, robotu denetlemekle görevli olduğu belirtiliyor. Kore haber ajansı Yonhap’un aktardığına göre, robot kol, sebze kolisi sandığı adamı havaya kaldırdıktan sonra taşıma kayışına bastırdı, yüzünü ve göğsünü ezdi. Hastaneye kaldırılan adam kurtarılamadı.

Oğuzhan Uğur Robot Sophia’yı anlattı! “3 modu var”

ROBOTU KONTROL EDERKEN ÖLDÜ

Adı açıklanmayan adamın, kolu devreye almadan önce bugün yapılması planlanan test için robotun sensörlerini kontrol ederken hayatını kaybettiği açıklandı. Polis kaynaklarının paylaştığı bilgileri aktaran Yonhap’a göre 6 Kasım’da yapılması planlanan test, robotun sensöründeki sorunlar nedeniyle iki gün ertelenmişti. Olayın, robot kolu üreten şirkette çalışan adamın dün gece geç saatlerde robot kolu kontrol ederken yaşandığı aktarıldı.

Söz konusu üretim tesisinin sahibi olan Donggoseong Tarımsal İhracat Kompleksi’nden bir yetkili, “hassas ve güvenli bir sistem” kurulması çağrısı yaptı.

Güney Kore’de Mart ayında da 50’li yaşlarındaki bir adam, otomobil parçaları üreten bir fabrikada çalışırken bir robot tarafından sıkıştırılarak yaralanmıştı.

Muhalefet lideri çevre katliamına destek olan Güney Kore başkanına tepki gösterip açlık grevine başladı