Güney Çin Denizi’nde hava düellosu! Çin ve ABD savaş uçakları arası 6 metre

Yayın tarihi: 30 Aralık 2022 Cuma 11:21 am - Güncelleme: 30 Aralık 2022 Cuma 11:21 am

Yılın son günlerinde Güney Çin Denizi’nde ABD ve Çin arasında gerilim arttı. Bir Çin savaş uçağı, ABD Hava Kuvvetleri’ne ait bir keşif uçağının 6 metre yakınına kadar sokuldu.  

Güney Çin Denizi üzerinde ABD ile Çin savaş uçakları tehlikeli bir karşılaşma yaşadı. ABD, Çin’e ait bir savaş uçağının ABD Hava Kuvvetleri’ne ait bir aracın 6 metre yakınına girdiğini ve olası bir çarpışmaya sebebiyet verebileceğini açıkladı.

Biden’dan Tayvan açıklaması: Çin saldırırsa Ada’yı savunacağız

ABD tarafından paylaşılan fotoğrafların bu ay içerisinde çekildiği belirtilirken Washington, bölgede bu tür riskli manevraların sıklaştığını ve profesyonelce olmadığını söyledi.

6 METREYE KADAR YAKLAŞTI

ABD tarafından yapılan açıklamada, “AJ-11 Çin savaş uçağı ABD’ye ait RC-135 savaş uçağına doğru güvenli olmayan manevralar yaptı. Çinli pilot RC-135’in burnuna kadar yaklaştı” denildi.

ABD son dönemde Çin’den bu yönde hamleler geldiğini açıklarken, Çin ise Güney Çin Denizi ile birlikte Tayvan’ı da kontrolü altında gördüğünü daha önce duyurmuştu. Çin yönetimi ise ABD’nin bölgedeki huzur ve istikrara tehdit olduğunu aktardı.