Güneş kremlerini piyasadan çeken J&J’den Türkiye açıklaması

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2021 Pazar 12:19 pm - Güncelleme: 18 Temmuz 2021 Pazar 12:19 pm

Bazı güneş kremlerini kanserojen madde tespit ettiği için piyasadan çeken Johnson and Johnson (J&J), söz konusu ürünlerin Türkiye’de satışta olmadığını açıkladı.

Sıcak yaz günlerinde güneşin zararlı ışınlarından korunmak için güneş kremi kullanılması tavsiye ediliyor. Bünyesinde pek çok ünlü markayı barından Johnson & Johnson’ın bazı güneş kremlerinde kansere neden olan benzen maddesi tespit edilmişti. Bunun üzerine firma dünya genelinde aerosol güneş kremlerini toplatmıştı.

Şirketten son olarak Türkiye açıklaması geldi. Johnson & Johnson (J&J) kanserojen madde içeren aerosol gübeş koruyucu ürünlerin Türkiye’de satılmadığını belirtti.

Johnson & Johnson Aveeno Protect, Refresh aerosol güneş kremi ile Neutrogena markası altındaki Beach Defense aerosol, CoolDry Sport aerosol, Invisible Daily Defense aerosol ile UltraSheer aerosol güneş kremlerinde düşük düzeyde de olsa benzen tespit edildi.

BENZEN NEDİR?

Benzen, aren veya aromatik hidrokarbonlar olarak adlandırılan organik bileşikler sınıfının en basit üyesidir. Renksiz, alevlenebilen bir yapıya sahiptir. Araba tamiri, baskı ve boya sektöründe çalışan dünya çapında milyonlarca işçinin maruz kaldığı bir kimyasal olan benzene pek çok kişi zayıf havalandırılan fabrikalarda, atölyelerde yapıştırıcı, çözücü ve temizlik maddeleri nedeni ile maruz kalmaktadır.

J&J, 5 güneş kremini piyasadan çekti: Acilen bırakın