Güneş enerjili otomobil için henüz erken

Yayın tarihi: 16 Eylül 2019 Pazartesi 1:39 pm - Güncelleme: 16 Eylül 2019 Pazartesi 1:40 pm

Otomotiv alanında önemli başarılar elde eden Toyota güneş enerjili otomobil için çekimser konuştu. Dışarıdan herhangi bir ek yakıt almadan güneş panelleri ile çalışacak araçların yapımı ne yazık ki durduruldu.

Uzun bir süredir güneş enerjisi kullanarak yoluna devam eden araçlar ile ilgili önemli araştırmalar gerçekleştiriliyordu. Toyota bu araştırmalarda başı çekiyordu ve kötü haberi de o verdi. Şirket güneş enerjisinin aracın hareketini devam ettirmek için yeterli miktarda enerji sağlayamadığını söyledi.

Güneş enerjisi kullanılarak hareket ettirilecek olan otomobiller hiçbir şekilde yakıta ihtiyaç duymayacak. Sadece tepede bulunan güneş enerjisi panelleri yer alacak ve bu paneller sağladığı elektrik ile birlikte aracın devamlı olarak kullanılmasını teşvik edecekti.

Yapılan çalışmalar sonucunda, bu tür otomobillerin çok fazla performans sağlayamayacağı ve bu nedenden dolayı da benzinli araçlarla yarışma ihtimallerinin olmadığı belirlendi. Şu an için güneş enerjisi ile elde edilebilecek elektrik yüksek değil. Toyota bu araçlardan Birkaç tanesini deneme amaçlı tasarladı.

iPhone 11 Pro Max vs Huawei P30 Pro karşılaştırması

Toyota başkanı arabalarda güneş enerjisi kullanımının şu an için çok erken olduğunu ifade etti. Verdiği tarih bakımından da biraz karamsar olduğunu söyleyebiliriz. Ona göre muhtemelen önümüzdeki 50 yıl içerisinde bu tür araçların yapımı zar zor gerçekleştirilecektir. Araçların güneş enerjisi ile hareket ettirilmesi sizce de kullanışlı görünüyor mu? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.