Tokyo 2020’de daha önce madalyayı garantileyen milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, Bulgar rakibi Stoyka Zhelyazkova Krasteva’ya mağlup oldu, gümüş madalyanın sahibi oldu. Çakıroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Direnişte bir kadın Nene Hatun gibi, İlk kadın doktor Safiye Ali gibi, İlk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen gibi, İlk kadın Bakan Türkan Akyol gibi; taşıdığım bu asil kanla bugün Tokyo’da bir tarih yazıyor, ülkemizi dünyanın her bir yanından alkışlatmanın gururunu yaşıyorum..." ifadelerini kullandı.

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda boksta kadınlar 51 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, gümüş madalya kazandı. Kokugikan Arena’da oynanan maçta Buse Naz, Bulgaristan’dan Stoyka Zhelyazkova Krasteva’yla karşılaştı. Çakıroğlu, olimpiyatı gümüş madalya kazanarak tamamladı. Avrupa şampiyonluğu, dünya ikinciliği bulunan Buse Naz, olimpiyat gümüş madalyasını da başarılarına ekledi.

"İLK KADIN SAVAŞ PİLOTU SABİHA GÖKÇEN GİBİ..."

Bugün Twitter hesabı üzerinden ailesine ve sevenlerine teşekkür ettiği paylaşımda şu ifadelere yer verdi: Direnişte bir kadın Nene Hatun gibi, İlk kadın doktor Safiye Ali gibi, İlk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen gibi, İlk kadın Bakan Türkan Akyol gibi; taşıdığım bu asil kanla bugün Tokyo’da bir tarih yazıyor, ülkemizi dünyanın her bir yanından alkışlatmanın gururunu yaşıyorum... https://tele1.com.tr/busenaz-cakiroglundan-gumus-madalya-446398/
Muhabir: Alp Yanardağ