Gültekin Uysal Cemal Enginyurt sessizliğini bozdu: Kabul edilemez

Yayın tarihi: 11 Ağustos 2022 Perşembe 9:34 pm - Güncelleme: 12 Ağustos 2022 Cuma 1:35 am

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, TELE1 ekranlarında Enver Aysever’in sorularını yanıtladı.

Gültekin Uysal, TELE1 ekranlarında Enver Aysever’in sunduğu Ayrıntılar’ın konuğu oldu. Uysal, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt’un gazeteci Latif Şimşek ile yaşadığı gerginliği değerlendirdi. Uysal, Enginyurt’un davranışını olumsuz bulduklarını dile getirdi.

Yaşanan olayı ‘Amasız, fakatsız kabul edilemeyecek bir olay’ olarak değerlendiren Demokrat Parti lideri, Biz demokrasi inancına sahip söyleyecek sözü olan herkesin eşit olduğuna inanan bir fikriyatın içerisinden geliyoruz. Cemal Bey de üzgün. Hiçbir şekilde olumlayamayız, bilakis olumsuz düşüncelerimiz var. Parti olarak da değerlendirdik” dedi.

“ADETA PROPAGANDA MAKİNASINA DÖNMÜŞ TELEVİZYON PROGRAMLARI VAR”

Uysal Şunları söyledi:

“Türkiye’nin can alıcı, can yakıcı bir gündemi var. Böyle bir gündem içerisinde çok açık tahrikler, kanınıza dokunacak anlamsız ithamlar, yüksek gerilim hattında seyreden Türkiye’nin bir iklimi var. Bilerek ve isteyerek söyleyecek sözü kalmamış bir iktidarın yedeğine aldığı bir takım propaganda makinalarıyla, bir takım akademik hüviyetleri olanlar, gazeteci hüviyetleri olanlar… Ama biliyoruz ki bu hüviyetleriyle, bu temsil ettikleri sıfatların sorumluluklarıyla değil, adeta bir propaganda makinasına dönüşmüş televizyon programları var. Bu da onların tercihidir.

Ama biz sorumluluk duygusuyla siyaset yapan kişiler olarak bu tür tahriklere gelmeden, bir yanlışın içinde olmamak lazımdı. Cemal Bey de üzgün. Hem üzüntülüyüz hem mahçubuz.”