Gültekin Uysal: Bu masa öyle sağlam ki ne çatlar ne de yıkılır

Yayın tarihi: 24 Nisan 2022 Pazar 9:14 am - Güncelleme: 24 Nisan 2022 Pazar 5:04 pm

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem için bir araya gelen altı muhalefet partisi üçüncü defa bir araya geliyor.  Buluşmanın ev sahipliği üstlenecek olan Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal, “Bu masa öyle sağlam ki, ne çatlar, ne de yıkılır” dedi.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem için bir araya gelen CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’nin ilk toplantısını 12 Şubat’ta CHP üstlendi. İkinci toplantıyı da 27 Mart’ta DEVA Partisi üstlenirken bugün yapılacak üçüncü toplantıyı Demokrat Parti  (DP) üstlenecek. 6 muhalefet partisi genel başkanı Anavatan Partisi Genel Merkezi olan DP binasında ve Turgut Özal’ın makam odasında bir araya gelecek.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın makamı olarak kullandığı odada Atatürk portresinin bulunduğu bölümündeki deri koltuklar kaldırılıp yuvarlak bir yemek masası konulacak. Bir catering firması da liderlere iftar menüsü verecek. Uysal’ın makam odasında Turgut Özal’ın yanı sıra Celal Bayar, Adnan Menderes ve Süleyman Demirel’in de portreleri bulunuyor.

6’lı toplantı öncesi DP Lideri Gültekin Uysal Sözcü’den Emin Özgönül’e konuştu. Uysal, demokrasik hukuk, seçmen iradesi ve sandık güvenliğinin masadaki önemli gündem maddelerinden olacağını dile getirdi. Uysal, iktidarın masada ‘çatlak’ var iddialarının safsata ve kara propoganda olduğunu vurguladı. Uysal’ın konuşması şöyle:

ÇALIŞMALARDA GELİNEN NOKTALAR DEĞERLENDİRİLECEK

Toplantıda, ülke sorunlarını konuşup, çalışmalarda geldiğimiz noktayı değerlendireceğiz. Daha önce trafoya kedi girdi, mühürsüz oy pusulaları geçerli sayıldı. Islak imza dikkate alınmadı. ‘Atı alan Üsküdar’ı geçti’ denildi. Son yasa ile de seçim kurullarında, kıdemli hakim yerine hakimler arasında kura çekimini getirdiler. İstanbul’daki yerel seçimde endişeler zirve yaptı. Demokrasi hukuk, seçmen iradesi ve sandık güvenliği önemli gündem maddemiz olacak.

DUYGU BİRLİKTELİĞİ VAR

Bu masa öyle sağlam ki, ne çatlar, ne de yıkılır. Bizim irademiz, milletin derinleşen toplumsal talebi ve beklentisi var. İktidar, muhalefeti bölüp parçalamak üzerine bir gelecek planlıyor. Safsata ve kara propoganda ile masayı dağıtmak istiyor ama gayretleri boşuna. 6 lider arasında çok samimi ve medeni bir ortam, duygu birlikteliği var. Bizim bulunduğumuz ortamda sıcak rüzgarlar eser. Sayın Bakan, Sayın Başbakan, Sayın Genel Başkan resmiyeti de olmaz.

Bu iktidar yığınakta hata yaptı, 20 yıldır ülkenin geldiği durum ortada. Ekonominin hali ortada. Yığınakta yapılan hatalar, sahadaki taktiklerle telafi edilemez.

İKTİDAR ERKEN SEÇİM DAYATABİLİR

İktidar yeni bir seçim yasası getirdi ve bu yasa Anayasa gereği bir yıl geçmeden yani 7 Nisan 2023’e kadar yapılacak seçimlerde uygulanamıyor. Ancak iktidar şartlara bakıp, kendisi için uygun göreceği bir tarihte de erken seçimi dayatabilir. Çıkarı olacağını düşünürse yeni yasa ile değil, mevcut yasa ile seçime gidebilir. Bunu da göz ardı etmiyoruz. Demokrasi, hukuk, irade, sadakat hiç bir şey bırakmadılar. Halkı 20 yıldır vaatlerle oyaladılar, halk fakirleşti, ülke yoksullaştı Şimdi de ‘Hedef 2023′ diyorlar, olmadı 2053, hatta 2071 hedefleri varmış. İktidarın sözü bitmiştir, gidicidir.