Gülşen davası! Davacılar şikayetten vazgeçti

Yayın tarihi: 21 Aralık 2022 Çarşamba 8:47 am - Güncelleme: 21 Aralık 2022 Çarşamba 8:47 am

İmam hatiplilerle ilgili yaptığı espri sonrası hedef gösterilerek tutuklanan, yurt dışına çıkış yasağı ve en yakın karakola imza verme şartı ile tahliye edilen şarkıcı Gülşen’in avukatı Emek Emre, davacıların şikayetlerinden vazgeçtiklerini söyledi.

Konserde yaptığı espri nedeniyle hedef gösterilen ve ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçundan hakkında dava açılan ünlü şarkıcı Gülşen’in yargılandığı davanın ikinci duruşması İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülecek.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Gülşen’in avukatı Emek Emre Gülşen’in savunmasını dinleyen davasıların şikayetlerinden vazgeçtiğini söyledi. Emre, “Müvekkilimin savunmasını dinleyen müştekiler şikâyetten vazgeçtiler. Diğer giren müştekilere savunmayı hâkim okudu. O şekilde savunmadan haberdar olanların bazıları şikâyetten vazgeçti. Doğrudanlık ilkesini bozacak bir olay yaşandı” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kadın ve Demokrasi Vakfı ve Gaziantep Önder İmam Hatipliler Derneği’nin de bulunduğu 702 müşteki davada yer alırken Emre, “700 küsur müştekinin ifadesi henüz tamamlanamadı. Duruşmada eksiklerin giderilmesi bekleniyor” dedi.

Gülşen aylar sonra sahnede!