Gülistan Doku’nun son görüntüleri ortaya çıktı! ‘Beni yalnız bırakmayın, iyi değilim’

Yayın tarihi: 15 Ocak 2020 Çarşamba 1:19 pm - Güncelleme: 15 Ocak 2020 Çarşamba 3:09 pm

Tunceli’de 5 Ocak’tan beri haber alınamayan üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Gülistan Doku‘nun Dağıstan asıllı Rusya vatandaşı arkadaşı Zaynal Abakarov ile görüşürken mobeseye yansıyan görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, Doku’nun, Abakarov ile çalıştığı kafe önünde konuştukları, ardından da kollarını göğsünde bağlayarak dalgın şekilde yaya yolunu kullanmadan yolun karşısına geçip, minibüse bindiği görüldü. Polise ifade veren arkadaşı Dilek M, “Kaybolmadan bir gün önce akşam saatlerinde yurttaki odama geldi. ‘Beni yalnız bırakmayın. İyi değilim. Kendimi Munzur’a atmaya gidiyorum” dedi.

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Duru, 5 Ocak Pazar günü kayboldu. Diyarbakır’da yaşayan ailesinin başvurusu üzerine Gülistan için başlatılan arama çalışmaları 11 gündür devam ediyor. Doku ile ilgili sır perdesini aralamaya çalışan polis, genç kızın, kaybolmadan bir gün önce Tunceli’de yaşayan polis memuru E.Y.’nin üvey oğlu olan Dağıstan asıllı Rusya uyruklu arkadaşı Zaynal Abakarov ile görüştüğünü belirledi. Bunun üzerine Z.A.’nın ifadesine başvuruldu. Güvenlik güçlerince yapılan araştırmalar kapsamında Gülistan Doku’nun, cep telefonu kayıtları da mercek altına alındı. Doku’nun cep telefonundan en son kaybolduğu gün, saat 16.26’da arkadaşı Z.A. ile 4 saniyelik görüşme yaptığı ortaya çıktı.

Gülistan Doku 11 gündür kayıp: Erkek arkadaşının üvey babası konuştu, ‘Baş şüpheli…’

Görgü tanıkları, yeşil kıyafet giyen Gülistan’ı Atatürk Mahallesi’ndeki Uzunçayır baraj gölü üzerindeki Sarısaltuk viyadüğünde gördüklerini belirtti. Genç kızın cep telefonundan en son viyadüğün altında sinyal alındığı tespit edildi. Viyadüğün altında araştırma yapan ekipler, Gülistan’ın isminin yazılı olduğu ilaç reçetesi ile arkadaşından ödünç aldığı belirlenen bir makas bulundu.

Gülistan’ın ‘intihar mektubu’ olduğu iddia edilen kağıdın ise geçen yıl arkadaşlarına şaka olarak yazıp kıyafet dolabına yapıştırdığı belirlendi. Not kağıdında, “Arkadaşlar ben çıkıyorum, odamı temiz tutun. Ölürsem odamı kirli görmesinler. Ne kadar pis bir kızmış demesinler” yazıldığı ifade edildi.

YURT ARKADAŞI İFADE VERDİ

Polise ifade veren aynı yurtta kalan arkadaşı Dilek M, “Gülistan yaklaşık bir ay önce erkek arkadaşı Z.A’dan ayrıldı. Kaybolmadan birkaç gün önce de Z.A’nın Instagram hesabında başka bir kızın resmini gördü. O andan itibaren de Gülistan’ın hareketlerinde değişme oldu. Kaybolmadan bir gün önce akşam saatlerinde yurttaki odama geldi. ‘Beni yalnız bırakmayın. İyi değilim. Kendimi Munzur’a atmaya gidiyorum’ dedi. Sonra odasına gitti. Bir gün sonra da kendisine ulaşamadım. Telefonlarını aradım kapalıydı” dediği öğrenildi.

Rabia Naz’ın şüpheli ölümünü duyuran Metin Cihan, Gülistan Doku olayının detaylarını anlattı

7 ARAMA SAHASI OLUŞTURULDU

Gülistan’ın en son görüldüğü Uzunçayır baraj gölünün geçtiği Sarısaltuk viyadüğü çevresinde Tunceli Valiliği koordinesinde 7 arama sahası oluşturuldu. Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ekibi, AFAD, Elazığ ve Van’dan dalgıç polis ve askerler, özel harekât polisi, arama köpekleri ve gönüllülerin katılımıyla sürdürülen arama çalışmaları, 11’inci günde de devam etti. Ekipler, kameralı sualtı rov cihazıyla 20 kilometrekarelik alanda arama çalışmalarını sürdürüyor. Vali Tuncay Sonel, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen ve Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek de arama çalışmalarını olay yerinde takip ediyor.

SON GÖRÜNTÜLÜREİ MOBESE KAMERASINDA

Bu arada, Gülistan’ın son görüntüleri mobese kameralarına yansıdı. DHA’nın ulaştığı görüntülerde Gülistan’ın kaybolduğu gün olan Pazar günü saat 11.10’da Rus uyruklu arkadaşı Z.A.’nın çalıştığı valilik yanındaki kafeye geliyor. İkilinin dışarıda ayaküstü konuştukları görülüyor. Arkadaşı ile konuşurken tartışmadıkları görülen Gülistan’ın, saat 11.19’da kollarını göğsünde bağlayarak dalgın şekilde yaya yolunu kullanmadan yolun karşısına geçip, 11.29’da şehir içi minibüse bindiği görülüyor. Sonrasında görgü tanıklarının ifadeleri ile baz istasyonu sinyali Sarısaltuk viyadüğünde alınan Gülistan, sırra kadem bastı.

Gülistan Doku’ya ne oldu? Ailesi konuştu… Cinayet iddiası!