Gülistan Doku’nun en son görüştüğü isim tespit edildi

Yayın tarihi: 13 Ocak 2020 Pazartesi 1:38 pm - Güncelleme: 13 Ocak 2020 Pazartesi 1:54 pm

Munzur Üniversitesi öğrencileri, 6 gündür kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku için eylem yaptı. Doku’nun kaybolmadan önce en son görüştüğü kişinin erkek arkadaşı olduğu belirtilen Zaynal Abarok olduğu da kesinleşti.

Munzur Üniversitesi öğrencileri, 5 Ocak’tan bu yana kayıp olan ve en son erkek arkadaşı olduğu belirtilen Zaynal Abarok ile görüştüğü tespit edilen Gülistan Doku’nun bulunması için eylem yaptı.

İncelenen MOBESE kameralarından en son Uzun Çayır Baraj Gölü, Dinar Köprüsü çevresinde olduğu tahmin edilen Gülistan Doku için yapılan arama çalışmaları bu bölgede yoğunlaştırıldı. Baraj gölü ve Dinar Köprüsü’nde AFAD ve jandarmanın yanı sıra Su Altı Arama Kurtarma, Deniz Kuvvetleri’nden özel bir ekip Uzaktan Kumandalı Sualtı Tespit Cihazı (ROV) ile arama çalışmalarına katılıyor.

EN SON GÖRÜŞTÜĞÜ İSİM TESPİT EDİLDİ

MA’nın haberine göre durumu yakından takip eden Dersim Barosu avukatları, savcılıktan Gülistan Doku ile erkek arkadaşı olduğu belirtilen Zaynal Abarok adlı kişinin HTS sinyal kayıtlarını istedi. Avukatların incelemeye aldığı sinyal kayıtlarında Doku’nun 5 Ocak’ta Atatürk Mahallesi’nde saat 16.26’da Engin Yücel adına kayıtlı olan biriyle 4 saniyelik bir telefon görüşmesi yaptığı tespit edildi. Avukatlar yaptıkları inceleme sonucunda, numaranın Zaynal Abarok tarafından kullanıldığını öğrendi. Bunun üzerine avukatlar aileye haber vererek, tespit edilen telefon görüşmesini başsavcılık ile valiliğe sundu.

Doku için, kaldığı yurdun öğrencileri de eylem yapmış ve bir an evvel bulunmasını talep etmişti. Doku’nun erkek arkadaşı belirtilen Zaynal Abarok’un babasının polis olduğu ve Doku’nun kaybolmasının ardından yurt dışına kaçtığı iddia edilmişti.

Gülistan Doku nerede? ‘Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok’