Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku davasında yeni gelişme

Yayın tarihi: 28 Ocak 2021 Perşembe 7:25 pm - Güncelleme: 28 Ocak 2021 Perşembe 7:25 pm

Gülistan Dokunun ablası olan Aygül Doku’ya ait gizli bilgileri sosyal medya üzerinden paylaşan ihraç polis memuru Engin Yücel’in duruşması nisan ayına ertelendi.

Tunceli’de 5 Ocak 2020’den bu yana haber alınamayan Gülistan Doku’nun dosyasında şüpheli olan Doku’nun eski erkek arkadaşı Zainal Abakarov’un ihraç polis memuru üvey babası Engin Yücel’in duruşması görüldü. Gazete Duvar’ın haberine göre, Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku ile ilgili gizli kalması gereken kişisel bilgileri sosyal medyadan ifşa ettiği gerekçesiyle yargılanan Yücel’in dava duruşması Tunceli 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya, ihraç polis memuru Engin Yücel katılmazken, kayıp üniversiteli Gülistan’ın babası Halit Doku, ablası Aygül Doku ve avukatı Ali Çimen katıldı. Mahkeme şüpheli Engin Yücel’in talimatla ifadesinin alınmasına karar verdi ve duruşmayı nisan ayına erteledi.

‘BELGELERİ KAMU GÖREVLİSİ SIFATIYLA ELE GEÇİRDİ’

Duruşmaya ilişkin bilgi veren Avukat Ali Çimen şöyle konuştu: “Bu soruşturma dosyasının failleri Twitter üzerinden Gülistan Doku’nun intihara meyilli olduğunu göstermek için bazı evraklar paylaştı. Bu evraklar şimdiye kadar soruşturma dosyamızın içinde yoktu. Bu evrakı kamu görevlisi sıfatıyla ele geçirmişti. Biliyorsunuz asayiş şubede görev yapıyordu. Onun ekranını paylaşmıştı. Buna ilişkin bir yargılama yapıldı. Diğer yandan yine Aygül Doku’ya yönelik Aygül Doku’nun kardeşinin dosyasını takip etmesinden rahatsız olan şüpheliler, Aygül Doku’yu sık sık tehdit ettiler. Twitter üzerinden onu düelloya davet ettiler, yer göster hemen gelelim diye. Buradaki asıl amaç faillerin bu soruşturma dosyasını Aygül Doku’nun takip etmemesini sağlamaktı” dedi.

Faillerin, kaybolma olayının cinayet olarak düşünülmemesi için Gülistan Doku’yu intihara meyilli olarak gösterdiklerini belirten Çimen şöyle devam etti: “Bizim şöyle bir talebimiz oldu. İki ayrı suçun ana dosyayla bağlantılı olduğunu söyledik. Gülistan Doku’nun ana dosyasının dosyamız içerisine alınmasını talep ettik. Onu mahkeme kabul etti. Dosyamızın içine aldı. Bu aşamadan sonra ikinci talebimiz dosyaların birleştirilmesine yönelik olacak. Çünkü faillerin amacı, bağlantıları bu yönlüydü” diye konuştu.

Avukat Çimen, Yücel’in SEGBİS üzerinden hazır edilmediğini ve hazır edilseydi kendilerinin ona sorular soracağını aktardı. Çimen, “Çapraz sorgusunu yapma imkanımız olacaktı ama olmadı. Talimat üzerinden ifadesini verecek. Talimatın cevabı geldikten sonra artık dosyamız karara bağlanacak” şeklinde konuştu.

ABLA AYGÜL DOKU: AİLEM CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞMEDEN UMUTLU

Ailesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesine değinen Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, “Sayın Cumhurbaşkanımızla ailem görüşmeden çok mutlu, umutlu kalmış. Ailemin umutları büyük. Bugüne kadar birçok yetkiliyle görüştük. Ailemin bu sefer farklı şekilde umutlu olduğunu görüyorum. Cumhurbaşkanımız bize kızımızı bulacak. ‘Bize bu günleri yaşatanlar yargı önünde hesap verecekler’ diyorlar. Ben de telefonla görüştüğümde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ‘Gülistan bulunacak desin kesin bulunacaktır. Devletin tüm imkanları ellerinde.’ Sayın Cumhurbaşkanımıza aynısını söyledim” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Gülistan Doku’nun intihar ettiği iddia edilen köprü üzerindeki fotoğrafına da baktığını belirten Doku, “O çok önemli bir detaydı. Şu ana kadar hiçbir yetkili bize bunu demedi. Annem o fotoğrafı gösterdiğinde ‘bu Gülistan’a benzemiyor’ dedi. Bu, şu demek oluyor: Gülistan aslında o köprüye gitmedi. Bir cinayete kurban gitti. Yaşasa bir yerden çıkacaktı. ‘İntihar değil, bu kız Gülistan’a benzemiyor’ dediği anda o da artık aile gibi düşünüyor. Bu da bizi umutlandırıyor” ifadelerini kullandı.

Baba Halit Doku ise, Cumhurbaşkanı ile görüşmelerinde kızının bulunacağı yönünde umutlarının arttığını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Gülistan Doku’nun kaybolması dosyasında şüpheli sıfatıyla yer alan Gülistan’ın eski erkek arkadaşı Zainal Abakarov’un polis olan üvey babası Engin Yücel hakkında, Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku ile ilgili gizli kalması gereken kişisel bilgileri sosyal medyadan ifşa ettiği gerekçesiyle Tunceli Valiliği tarafından idari soruşturma başlatılmıştı. İdari soruşturmanın tamamlanmasının ardından dosya, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilirken Yücel, İçişleri Bakanlığı tarafından meslekten ihraç edilmişti.