Gülistan Doku’dan 2 yıldır haber alınamıyor! ‘Hiçbir ilerleme yok’

Yayın tarihi: 5 Ocak 2022 Çarşamba 9:43 pm - Güncelleme: 5 Ocak 2022 Çarşamba 9:55 pm

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku’dan 2 yıldır haber alınamıyor. Doku’nun ailesi ve yurttaşlar Seyit Rıza Meydanı’nda bir araya gelerek Gülistan Doku’nun akıbetini yeniden sordu.

Gülistan Doku’dan 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana haber alınamıyor. 2 yıldır kayıp olan Doku’nun akıbetini sormak için yurttaşlar Seyit Rıza Meydanı’nda eylem yaptı. Doku’nun ablası Aygül Doku, “İki yıldır bize destek verenler dışında, bu olayda susanlar da var. Bu kent avuç içi kadar bir yer. Gülistan Doku’ya ne olduğunun cevabı verilsin artık” dedi.

Kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan Doku’nun son olarak Zaynal Abakarov ile görüştüğü iddia edilmişti. Abakarov ve ailesi ise 2 yıldır konuya ilişkin tek bir açıklama yapmıyor. Abakarov ise sırra kadem basmış durumda.

“HİÇBİR İLERLEME YOK”

İlk olarak Seyit Rıza Meydanı’nda toplanan grup, burada Gülistan’ın akıbetini sordu. Yapılan açıklamada, 2 yıldır üniversiteli bir genç kadının bu ülkede kayıp olduğuna vurgu yapıldı. Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Raife Yılmaz, şunları söyledi:

“Gülistan Doku’nun kaybolmasının üzerinden iki yıl geçmesine rağmen, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada herhangi bir gelişme kaydedilmedi. Kadın kurumları, kitle örgütleri ve Doku Ailesi soruşturmanın çok yönlü sürdürülmesini talep etse de soruşturmayı yürüten savcılık başta olmak üzere resmi kurum temsilcileri, ‘intihar’ iddiaları üzerinde durdu. Dinar Köprüsü yönünden ilerleyen ve MOBESE kayıtlarına da yansıyan kadının Doku olduğu öne sürülerek, köprüden Uzunçayır Baraj Gölü’ne atladığı algısı yaratıldı. 7 Ocak’ta baraj gölünde başlatılan ilk arama 6 Temmuz’da durduruldu. Doku Ailesi’nin talebi üzerine 7 Ağustos’ta suyun seviyesi düşürülerek tekrar başlatılan arama çalışması 18 Ağustos’ta sonlandırıldı. 15 Ekim’de 3’üncü kez başlatılan arama çalışmalarından da bir sonuç alınmadı ve Gülistan ait herhangi bir ize rastlanmaması üzerine 23 Kasım 2020’de arama çalışmaları tamamen sonlandırıldı. Dosyanın tek şüphelisi ve Gülistanın en son görüştüğü kişi olan Zaynal Abarakov’un ise bu süre zarfında sadece ifadesine başvuruldu.”

“GÜLİSTAN’IN KEDİYE DUYDUĞU MERHAMETİ SİZ GÜLİSTAN’A DUYMADINIZ”

Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku ise şöyle konuştu:

“İki yıldır bize destek verenler dışında, bu olayda susanlar da var. Bu kent avuç içi kadar bir yer. Gülistan Doku’ya ne olduğunun cevabı verilsin artık. Bugün tam 2 yıl oldu, Gülistan buradan ayrılarak sırra kadem basalı. AKP ve MHP milletvekilleri, Gülistan’ın kediye duyduğu merhameti siz Gülistan’a duymadınız. Gülistan için kurulması teklif edilen komisyon sizin oylarınızla reddedildi. Siz, Gülistan’ın kediye duyduğu merhamete bile sahip değilsiniz. 21 yaşındaki üniversite öğrencisi bir insan bu ülkede 2 yıldır nasıl bulunmaz”

Gülistan Doku dosyasında yeni gelişme