Gülistan Doku soruşturmasında yeni gelişme: Şüphelinin annesi CİMER’e dilekçe yazmış

Yayın tarihi: 25 Ocak 2022 Salı 11:45 pm - Güncelleme: 25 Ocak 2022 Salı 11:45 pm

Tunceli’de 751 gündür kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku’nun soruşturmasında yeni gelişme yaşandı. Gülistan Doku’nun kaybolması olayındaki baş şüpheli olan Zainal Abarakov’un annesinin CİMER’e yazdığı dilekçede “Yurtdışı yasağımızı kaldırın biz bu ülkeden gitmek istiyoruz” ifadelerini kullandığı anlaşıldı.

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku’dan, 5 Ocak 2020’de kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra haber alınamadı. Doku’nun kaybolmasında baş şüpheli olan Zainal Abarakov hakkında yeni bir bilgi öğrenildi.

Doku’nun eski erkek arkadaşı Zainal Abarakov’un annesi Cemile Yücer’in CİMER’e dilekçe yazdığı öğrenildi. Anne Yücer’in dilekçesinde oğlu Abakarov’u dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel ve diğer yetkililerin bilgisi dahilinde Rusya’ya gönderdiğini ancak olayın ortaya çıkmasından sonra oğlunu tekrar Türkiye’ye getirdiğini belirtti.

ŞÜPHELİ, VALİ VE DİĞER YETKİLİLERİN BİLGİSİ DAHİLİNDE RUSYA’YA GÖNDERİLMİŞ

Gülistan Doku’nun kaybolmasında baş şüpheli olan Zainal Abarakov’un annesi Cemile Yücer’in yakın bir zamanda Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) bir dilekçe yazdığı belirtildi. Dilekçede Yücer, yurt dışına çıkmak istediklerini, bu nedenle adli kontrol şartlarının kaldırılmasını talep ederek şu ifadeleri kullandı:

“Ben oğlumu olaydan yani sosyal medyada yayılmadan önce vali ve yetkililerin bilgisi dahilinde Rusya’ya gönderdim. Olay biraz medyaya çıkmaya başlayınca sayın İçişleri Bakanımız bize rica etti: “Gelsin oğlunuz buraya yoksa olayları başlatacaklar, getirin Türkiye’ye” dedi. Biz de onu kırmadık getirdik. Lütfen sayın Cumhurbaşkanım bizim yurtdışı yasağımızı kaldırın biz bu ülkeden gitmek istiyoruz.”

Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku’ya hapis ve para cezası verildi!