Gülistan Doku davasında Zaynal Abarakov’un dosyaya erişimi olduğu ortaya çıktı

Yayın tarihi: 19 Haziran 2020 Cuma 5:03 pm - Güncelleme: 19 Haziran 2020 Cuma 5:05 pm

Tunceli’de hemen her sokak başında MOBESE kameraları yer almasına rağmen aylardır kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku’nun avukatı, dosyadaki tek şüpheli Zaynal Abarakov’un dosyaya erişimi olduğunu bu nedenle de yapılacak işlemlerden haberdar olduğunu söyledi.

Tunceli Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’dan 5 Ocak’tan bu yana haber alınamıyor. Kadın örgütlerinin ve ailenin “Baraj boşaltılsın” çağrısı cevapsız kalırken, dosyada yeni bir gelişme yaşandı. Doku’nun en son görüştüğü ve dosyadaki tek şüpheli Zaynal Abarakov’un, cep telefonuna el konulmadan bir gün önce durumdan haberdar olduğu öğrenildi.

Kayıp Gülistan Doku’nun annesi feryat etti: Onlar her şeyi biliyor

‘YARIN TELEFONU ALACAKLAR’ DİYE MESAJ ATIYOR

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, 27 Şubat’ta Abarakov’un telefonuna el koyma kararı çıkarıyor. Durumdan haberdar olan Abarakov, 26 Şubat’ta bir arkadaşına “yarın telefonumu alacaklar. Geri verdiklerinde yazarım sana” diye mesaj gönderiyor.

GÜLİSTAN DOKU’YA MESAJ ATIYOR

Abarakov, aynı tarihte Gülistan Doku’ya da mesaj gönderiyor. Mesajda, “Gülistan mesajlarımı görüyorsan cevap ver. Sana yardım olacağım” diyor.

Doku Ailesi’nin Avukatı Ali Çimen, bianet’ten Ruken Tuncel, “Şüphelinin dosyaya erişimi var. Şüpheli yapılacak işlemlerden haberdar oluyor ve buna bağlı olarak da delil oluşturuyor” dedi.

‘DELİLLERİ YOK EDİYOR’

Çimen, şu bilgileri verdi:

“Şüpheli Zaynal, Gülistan ile ilgili tüm yazışmaları silmiş sadece kendi lehine olduğunu düşündüğü ekran görüntülerini kayıt etmiş.

5 Ocak’tan sonra Gülistan ile hiç iletişim kurmayı denemezken, 52 gün sonra telefonuna el koyma kararından haberdar edildikten sonra 26 Şubat’ta saat gece 02:00 sıralarında Gülistan’a onlarca mesaj atıyor. Bu kendi lehine delil üretmeye çalıştığı anlamına geliyor. Ve sahte delil üreterek soruşturmayı etkileyeme çalışıyor.

Bu yaşanan durum Zaynal Abarakov’un tutuklanmasını istemekte ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koydu. Şüpheli delil oluşturuyor ve belki de şu an başka delilleri de yok ediyor. Şüpheli hakkında ‘sahte delil üretme’den suç duyurusunda bulunduk. Ona bu bilgiyi ulaştıranlar hakkında ise; “görevi kötüye kullanma” ve “soruşturmanın gizliliğini ihlal etmekten” suç duyurusunda bulunduk.

Dosyaya birilerinin müdahale ettiği çok açık. Aylardır genç bir kadından haber alınamıyor. Dersim gibi yüksek güvenlikli bir kentte ne olduğu öğrenilemiyor. Dosyaya bir an önce hız kazandırılmasını ve Zeınal Abarakov’un tutuklanmasını talep ediyoruz.”