Gülistan Doku 543 gündür kayıp: Bizi değil Zaynal ve ailesini yargılayın

Yayın tarihi: 1 Temmuz 2021 Perşembe 11:55 am - Güncelleme: 17 Mart 2022 Perşembe 2:52 pm

Tunceli’de 5 Ocak 2020 tarihinde kaybolan ve hala bulunamayan Gülistan Doku’nun soruşturmasından 543 gündür sonuç alınamıyor. TELE1’e konuşan abla Aygül Doku, “Bizi değil Zaynal ve ailesini yargılayın” diyerek duruşmadan bir gün önce oturma eylemine başladıklarını söyledi. Gülistan’ın akıbetini soracaklarını vurguladı.

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Gülistan Doku’dan 5 Ocak 2020 tarihinden beri haber alınamıyor. 543 gündür süren soruşturmanın ardından hiçbir ize rastlanamadı. Doku’nun kaybolması olayında Doku’nun en son görüştüğü kişi olan Zaynal Abakarov’un adı şüpheli olarak geçiyor fakat Zaynal ve ailesi konuya ilişkin tek bir açıklama yapmıyor.

Abakarov ile Doku’nun görüşmesinin ardından beden dili ve görüntü iyileştirmesi yapılmış bilirkişi raporunda “Zaynal’ın ihtar-ikaz-izah anlamında uzun süreli bedensel hareketleri okunduğu ifade edilmişti.

Doku’nun Diyarbakır’da yaşayan ailesi, duruşma için Tunceli’ye geldi. Kızlarının bulunmasını ve dosyada şüpheli sıfatıyla yer alan Zaynal Abakarov’un tutuklanması için duruşma öncesi oturma eylemi başlattı. Eyleme kadın örgütleri de destek verdi. Duruşma esnasında abla Aygül Doku ““Vicdanlı olan herkesi Gülistan Doku’ya sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi. Aygül Doku oturma eylemi esnasında baygınlık geçirdi.