Gülhane Parkı’nda Nazım Hikmet adına bir ilk

Yayın tarihi: 4 Haziran 2021 Cuma 2:41 pm - Güncelleme: 4 Haziran 2021 Cuma 3:26 pm

Gülhane Parkı’nda memleket hasreti çekerek hayatını kaybeden Nazım Hikmet adına ceviz ağacı dikildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Fatih Gençlik Kolu Gülhane Parkı’nda Nazım Hikmet’in 58. ölüm yıl dönümü için bir anma organizasyonu düzenledi. Nazım Hikmet’i anısına ve memleket hasreti çekerken yazdığı “Ben bir ceviz ağacıyım Gülhane Parkı’nda. Ne sen bunun farkındasın ne de polis farkında” dizeleriyle tanınan Ceviz Ağacı şiirine atıfta bulunması amacıyla Gülhane Parkı’na ceviz ağacı dikildi.

CHP’Lİ İSİMLER KATILDI

Eski CHP Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Eren Erdem, Parti Meclisi Üyesi Pınar Uzun CHP İstanbul Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer, CHP Fatih Kadın Kolları Başkanı Aynur Küçük, CHP İstanbul Gençlik Kolu Başkanı Cem Aydın, Fatih Belediye Meclis üyesi Kazım Akşahin Fatih ve Belediye Meclis üyesi Medine Gizem Küçük katıldı. CHP Fatih Gençlik Kolu Başkanı Mert Haskan’ın konuşmasının ardından partililer söz aldı.

NAZIM ADINA BİR İLK

CHP Fatih Gençlik Kolu’nun hazırladığı organizasyonda Nazım Hikmet’in Ceviz Ağacı şiirine atıfta bulunmak için Gülhane Parkı’nda ilk defa ceviz ağacı dikildi.

YOĞUN İLGİ

17 günlük sokağa çıkma yasağının ardından Gülhane Parkı’na gelen vatandaşlar, CHP Fatih Gençlik Kolu’nun hazırladığı Nazım Hikmet fotoğraf ve şiir sergisine büyük ilgi gösterdi. Sergiyi inceleyip şiirleri okuyan vatandaşlar hatıra fotoğrafları çekildi.

Nazım Hikmet’in ölüm yıldönümünde bisikletler maviliklere sürüldü!