Gülen ile ‘Amerikan istihbaratı gözetiminde’ röportaj yaptı, övgüler dizdi

Yayın tarihi: 1 Ekim 2019 Salı 1:07 pm - Güncelleme: 1 Ekim 2019 Salı 1:07 pm

Sisi’ye yakın TEN TV sunucusu Fethullah Gülen ile Amerikan ‎istihbaratının himayesinde söyleşi yaptığını açıkladı.

Fethullah Gülen ile röportaj yapan TEN TV sunucu El Dihi mülakata dair yaptığı açıklamada Gülen’in, Amerikan ‎istihbaratının himayesinde olduğunu, sıkı güvenlik tedbirleri altında söyleşiyi gerçekleştirdiğini açıkladı.

Mısır’da Cumhurbaşkanı Sisi’ye yakın TEN TV, Fethullah Gülen’le Pensilvanya’daki malikânesinde röportaj yaptı. Röportajı yapan TEN TV’nin sunucusu El Dihi, Gülen ile Amerikan ‎istihbaratının himayesinde söyleşi gerçekleştirdiklerini belirtti.

El Dihi Gülen’in darbeyle göreve gelen Sisi için “muhlis ve halkının çıkarına ‎çalışan biri” şeklinde övgüler dizdiğini ve Sisi’ye dua ettiğini de belirtti. TEN TV ise, Gülen’den, “ruhani bir şahsiyet” olarak söz etti.

El Dihi, El Vatan gazetesine ‎mülakata dair yaptığı açıklamalarda, Gülen’in, Amerikan ‎istihbaratının himayesinde olduğunu, sıkı güvenlik tedbirleri altında söyleşiyi gerçekleştirdiğini açıkladı.

‘MISIR’A GELMEK İSTEDİĞİNİ BELİRTTİ’

El Dihi, Gülen’in Mısır’a gelmek istediğini belirterek, “Kendisini Mısır’a davet ettim ve bana geleceği hususunda ‎vaatte bulundu. Bu onun büyük bir hayali ve arzusu. Cumhurbaşkanı Abdulfettah El Sisi için dua etti. El ‎Sisi’yi muhlis, Allah’tan korkan ve halkı için çalışan biri olarak tanımladı” dedi.