Gül ve Davutoğlu’nun hesapları aynı merkezden mi yönetiliyor?

Yayın tarihi: 21 Ağustos 2019 Çarşamba 2:02 pm - Güncelleme: 21 Ağustos 2019 Çarşamba 2:09 pm

AKP’den ayrılarak yeni parti kurması beklenen Babacan-Gül, Davutoğlu yandaş medyanın gündeminden düşmüyor. Son olarak  HDP’nin 3 belediyesine kayyım atanmasının ardından “kayyum” kararını eleştiren Twitter paylaşımları yapan Gül ve Davutoğlu için yandaş medyada “Gül ve Davutoğlu’nun hesapları aynı merkezden mi yönetiliyor?” tartışması gündem oldu.

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, Gül ve Davutoğlu’nun “kayyum” kararını eleştiren Twitter paylaşımlarındaki bir detaya dikkat çekti. Karahasanoğlu, iki ismin aynı dakikada benzer paylaşımlar yaptığını vurgulayarak “Gül ve Davutoğlu hesapları, aynı merkezden yönetiliyor!” dedi.

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu’nun “Gül ve Davutoğlu hesapları, aynı merkezden yönetiliyor!” adlı köşe yazısı’ndan ilgili bölüm:

Dün sabah saatlerinde, üç ilimizin belediye başkanlarının görevden alındığı bilgisi geldi…

Karara itiraz eden HDP’lileri anlarım. HDP’lilerle gayri resmi seçim ittifakı yapan CHP’lileri anlarım.

Ama… AK Parti’yi arkadan hançerlemek üzere kolları sıvayan Abdullah Gül ile Ahmet Davutoğlu’nu anlamam mümkün değil..

 

Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu’ndan ‘kayyum’ çıkışı: Bu karar terörle mücadeleyi zaafa uğratabilir

 

Bu iki isimden ve ekibinden zaman zaman kafa çıkarmalar yaşanıyor..

Biri, AK Parti’nin aday göstermesi sonrasında cumhurbaşkanı koltuğuna oturmuş.Diğeri de AK Parti Genel Başkanı sıfatı ile Başbakan koltuğuna oturmuş iki isim..

Dün, aynı dakikayı gösteren bir zaman diliminde. Yani 19 Ağustos, 14.03 itibari ile. Benzer söylemle sosyal medyada paylaşımda bulunup. Üç ilin belediye başkanlarının görevden alınmasına itiraz ederlerse… Bunu da görmezden mi gelelim.

Kafamızda oluşan soruları, sormadan içimize mi atalım?

Birileri meydanı boş bulup…

Nedir uyarımız, nedir hatırlatmalarımız? Abdullah Gül’ün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı aktarayım..

“Daha yeni seçilmiş belediye başkanlarının ‘bu şekilde’ görevden alınmaları demokrasimiz için doğru olmamıştır. 04:03 – 19 Ağu 2019” diyor, AK Parti’nin desteği ile cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül..

***

Aynı saat ve dakikada atılan tivitleriniz, iki hesabı da aynı kişinin yönettiğini ispat ettiğinden, kamuoyundan gizli böyle iş tutmanız doğru olmuş mudur?

Dahası, işinize gelen konularda görüş açıklayıp, işinize gelmeyen konularda suskun kalarak milleti enayi yerine koymanız, doğru olmuş mudur?

Ahmet Davutoğlu’nun mesajına sıra gelmedi…  Ama, alın birini, vurun ötekine..

İkisi de aynı merkezden yönetiliyor. İkisinin de sadece sosyal medyası değil, kendileri de aynı el tarafından yönetiliyor. İtiraz ediyorlarsa, bir izah etsinler, iki paylaşımın da saat ve dakikası niçin 14.03?

 

AKP ipleri attı: Gül, Davutoğlu ve Babacan’a davet yok