Tartışmaları bitirecek kulis… Gül asla Erdoğan’a rakip olmayacak

Yayın tarihi: 19 Ağustos 2020 Çarşamba 10:52 am - Güncelleme: 19 Ağustos 2020 Çarşamba 10:52 am

Hem Erdoğan hem de Gül’ü yakından takip eden, en dibindekilerle temasta olan bir gazeteci olduğunu yazısında ifade eden Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili yapılan tartışmaları yazdı.

Abdullah Gül’ün tek bir açıklama yapmadan gündemde isminin sürekli olmasından memnun olduğunu Gül’ün yakın çevresinin kendisine aktardığını belirten Yılman, tüm tartışmalar rağmen Erdoğan’ın aday olduğu bir seçimde Gül’ün asla rakip olarak karşısına çıkmayacağını yazdı.

Yılman’ın Gül hakkındaki yorumu şöyle:

Bu arada hem Erdoğan hem de Gül’ü yakından takip eden, en dibindekilerle temasta olan bir gazeteci olarak kendi yorumumu da paylaşayım müsaadenizle.

Esasında yapılan bu tartışmaların tamamı çok yersiz, gereksiz ve boş!

Çünkü Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ülkede Cumhurbaşkanlığına aday olduğu bir durumda onun karşısına resmen aday olarak asla çıkmaz Abdullah Gül.

Ha… Perde arkasından başka birilerini, grupları, ittifakları destekleyebilir ama Erdoğan siyaset sahnesinde varlığını devam ettirdiği sürece Abdullah Gül’ü onun karşısında bir rakip olarak düşünmek, tasavvur etmek falan sadece hayalperestliktir.

Çünkü o acemi bir siyasetçi değildir.

Tam aksine öngörüsü yüksek, vizyonel bir bakış açısına sahiptir.

Ne etrafındakilerinin gazına gelir ne de egosunun…

Kim ne derse desin… Dinler, tartışır ve hatta istişareler yapılması için ortam yaratır ama!

Erdoğan gibi güçlü bir siyasi figür karşısında kazanabilmek gibi kaybedebileceğinin de bir olasılık olduğunu bilir ve adının tarihe Erdoğan’ın karşısında yenik düşen olarak yazılmasını istemez…

Siyasi kariyerinin finalinde böyle bir çizikle anılmayı göze almaz Abdullah Bey…

NOKTA!