‘Güçlüden yana kararlar, toplumun vicdanını sızlatıyor’

Yayın tarihi: 16 Ocak 2019 Çarşamba 10:23 am - Güncelleme: 16 Ocak 2019 Çarşamba 10:24 am

CHP’li Hasan Gökkaya: ”Güçlüden yana imtiyazlı kararlar toplumun vicdanını sızlatıyor” dedi. Gökkaya, Maltepe Beşçeşmeleri, Hilltown AVM’ye verilen özel kararları değerlendirdi.

CHP’li Hasan Gökkaya: ”Güçlüden yana imtiyazlı kararlar toplumun vicdanını sızlatıyor” dedi. Gökkaya, Hilltown AVM’ye verilen özel kararları değerlendirdi.

Gökkaya: “Küçükyalı’da bulunan Rönesans Firmasına ait Hilltown AVM ye verilen özel içkili bölge kararı bir kez daha gösteriyor ki kararlar güçlüden yana veriliyor.

‘İBB TARAFINDAN ONAYLANDI, İDARE MAHKEMESİ BOZDU’

Bilindiği gibi kısa bir süre önce İBB tarafından bir plan tadilatıyla, Rönesans Firması’na verilmek istenen yeşil alanlar tarafımca dava edilmişti. İdare Mahkemesi’nde iptal edilmesi kararı sonrası Maltepe’nin yeşil alanlarının talanı önlenmişti.

Aynı şekilde Maltepe’de halkın yoğun bir şekilde dinlendiği, vakit geçirdiği, bölge halkının hizmetinde olan Beşçeşmeleri içkili yerler bölgesine alınmıştı. CHP Belediye Meclis Üyeleri’ni Mahkemeye veren AKP Meclis üyeleri, söz konusu Röneasans Firması olunca Belediye Meclis toplantısına girerek çoğunluğu sağlamışlardı. AKP Meclis üyeleri, dolaylı destek vererek bu kararın alınmasında siyasi tavır göstermişlerdir.

‘KOMİSYON KARARI OLMADAN ALINAN MECLİS KARARI VİCDANLARI SIZLATTI’

Her ne kadar Meclis kararlarında AKP Meclis üyeleri hayır oyu kullanmış olsalar da, gayet açık bir şekilde bu kararın geçmesi için çoğunluğu sağladıkları gözüküyor. Kısaca Rönesans Firmasının ricasını kırmadılar.

Komisyon Kararı olmadan alınan bu Meclis Kararı vicdanları sızlatmıştır. Her ne kadar yasal kılıfına uydurularak bu karar alınmışsa da Maltepe Halkı’na Karşı Olan sorumluluğumu yerine getirmek amacıyla bu kararı iptal ettirmek için yargı yoluna başvuracağımı kamuoyuna saygıyla duyuyorum.