Guaido’dan dikkat çeken ‘Türkiye’ iddiası: Komutanların çoğu ülkeyi terk edip…

Yayın tarihi: 24 Şubat 2019 Pazar 5:09 am - Güncelleme: 24 Şubat 2019 Pazar 5:20 am

Venezüella’da kriz sürerken, kendisini ülkenin geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido’dan dikkat çeken bir iddia geldi. Juan Guaido, komutanların çoğunun ülkeyi terk edip Türkiye’ye gittiğini iddia etti. Ayrıca, insani yardım taşıyan iki kamyonun Venezüella’ya girdikten kısa bir süre sonra yakıldığı ve çıkan olaylarda 20 kişinin yaralandığı bildirildi.

Venezüella-Kolombiya sınırında yardım kamyonlarının Venezüella’ya ilişkin yönelik tartışma sürerken kendisini ülkenin geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido’dan dikkat çeken bir iddia geldi.

Guaido, Twitter hesabından yayınladığı bir mesajda ülkeye tonlarca yardım getirmekte olduklarını söylerken, komutanların çoğunun ülkeyi terk edip Türkiye’ye gittiğini, kendilerini sınırda engellemeye çalışan askerlerin bu durumdan haberdar bile olmadığını ileri sürdü.

Guaido ayrıca, ilk yardım kamyonunun Brezilya sınırından ülkeye girdiğini bildirdi. Guaido Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “DikkatVenezüella! İlk insani yardımın Brezilya sınırından ülkemize girdiğini resmen duyuruyoruz. Bu büyük bir başarı, Venezuela” ifadelerini kullandı.

KAMYONLAR YAKILDI

Diğer yandan İnsani yardım taşıdığı iddia edilen iki kamyon Kolombiya’dan, Venezüella’ya girdikten sonra yakıldı. Muhalifler, kamyonları Nicolas Maduro’ya bağlı ulusal polis birliklerince yakıldığını öne sürdü. Çıkan olaylar sırasında 20 kişinin yaralandığı belirtildi.