GTA V 200 milyon satışa koşuyor

Yayın tarihi: 2 Nisan 2022 Cumartesi 12:00 pm - Güncelleme: 1 Nisan 2022 Cuma 4:02 pm

Yakında yeni nesil konsollar için de raflardaki yerini alacak olan GTA V ciddi bir rekora da imza atmaya hazırlanıyor. Son GTA oyunu 200 milyon kopya satmaya çok yakın.

Açık dünya temalı oyun denildiğinde pek çok kişinin aklına aynı isim gelecektir. Grand Theft Auto. Bu serisinin oyun dünyasına kazandırdıkları saymakla bitmez.

Son GTA oyunu hatırlanacağı üzere 2013 yılında raflardaki yerini almıştı. PS4 ve Xbox One’ın çıkışından kısa bir süre önce yayınlanan GTA 5, bu handikapa rağmen 3 günde 1 milyar dolarlık bir ciroya imzasını atmış ve Take Two’yu ipten almıştı.

GTA 5’in yakaladığı bu başarı tabi ki bir tesadüf değildi. Kısa sürede, açık ara serinin en beğenilen oyunu olmayı başaran GTA 5, geniş bir hayran kitlesine ulaştı.

 

GTA V

Rockstar GTA 5’in çıkışından kısa bir süre sonra GTA Online’ı satışa sunarak önemli bir hamleye imza attı. Bu hamle hem GTA 5’in satış rakamlarını arttırdı, hem de yeni GTA oyununun gelmesini geciktirdi.

Peki gelelim asıl merak edilen soruya. GTA 5 şimdiye kadar ne kadar sattı? Geçtiğimiz gün Rockstar tarafından açıklanan rakamlara göre GTA 5 aradan geçen süre içerisinde 185 milyondan fazla kopya sattı. Bu neresinden bakarsanız bakın çok önemli bir başarı. Nitekim kısa sürede kırılması da pek mümkün görünmüyor.

Dacia Sandero fiyatları bile 400 bin TL’ye dayandı!