GSS borçlarına af geliyor!

Yayın tarihi: 16 Haziran 2022 Perşembe 3:23 pm - Güncelleme: 16 Haziran 2022 Perşembe 3:23 pm

Meclis’teki sağlık torba kanun teklifine göre Genel Sağlık Sigortası (GSS) Prim Borçları’nın yüzde 50’sini ödeyenlerin kalan borcu silinecek. Borç 5 bin liranın altındaysa tamamı silinecek.

Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olup da devletin sunduğu sağlık hizmetinden yararlanamayanlara af geliyor. Meclis’e gönderilen sağlık torba kanun teklifiyle, sağlık borcunun yarısı silinecek.

GSS VE SGK prim borçlarını yapılandıranlar dikkat!

BAĞ-KUR’LULAR KAPSAM DIŞI

Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık tesislerinde sağlık hizmeti alan ve herhangi bir sebeple sağlık sigortasından yararlanamayan kişiler yeni düzenlemeden yararlanacak. Bağ-Kurlular bu imkandan faydalanamayacak.

Meclis’e sunulan düzenlemeye göre, sağlık sigortasından borçlarından dolayı yararlanamayan kişilerin 31 Aralık tarihine kadar olan borçlarına ödeme kolaylığı geliyor. Kanun teklifinin yasalaştığı tarihten itibaren 1 yıl içinde borcun yüzde 50’sinin peşin veya taksitle ödenmesi halinde geriye kalan yüzde 50’lik borç silinecek.

DAVALAR DÜŞECEK

Bu kanun teklifinin yasalaşmasıyla birlikte borç tutarı 5 bin TL’nin altında ise borcun tamamı silinecek. Borcun yarısının 5 bin TL’nin altında olması durumunda ise 5 bin TL’nin tamamı silinecek geri kalan kısım ise tahsil edilecek. Borcunu peşin ödeyenler hakkındaki davalar düşecek, taksitle ödemek isteyenler için ödeme bitince davalar düşecek.