Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek ölüm orucuna ara verdi

Yayın tarihi: 5 Mayıs 2020 Salı 11:10 am - Güncelleme: 5 Mayıs 2020 Salı 1:57 pm

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, ölüm orucunun 323. gününde eylemine ara verdi. Kararı sosyal medya hesabından duyuran Nuriye Gülmen, “Bütün dünya direnişimizi duydu. Konser başvurumuzun olumlu sonuçlanmasını umuyoruz. DKÖ temsilcileri kefil olduklarını açıkladı” diye yazdı.

Grup Yorum Üyesi İbrahim Gökçek’in 324 gündür sürdürdüğü ölüm orucuna ara verdiği açıklandı. Grup Yorum üyeleri, insan hakları savunucuları, CHP ve HDP milletvekilleri Gökçek için Küçükarmutlu’da bulunan ‘Direnişevi’nde açıklama yaptı. Burada yapılan açıklamada Gökçek’in eylemine ara verdiği açıklandı.

Ölüm orucundaki Grup Yorum üyesi Helin Bölek hayatını kaybetti

“KONSER BAŞVURULARI KABUL EDİLSİN”

İnsan hakları örgütleri İbrahim Gökçek’i yaşatmak için konser başvurusunda bulunmuştu. Halkın Hukuk Bürosu dün yaptığı açıklamada, Grup Yorum’un cezaevinde olmayan üyeleriyle birlikte bugün İstanbul Valiliğine başvuruda bulunacaklarını açıklamıştı.

Açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

Valiliğe giderek konser başvurusunda bulunacağız. Konser başvurularının derhal kabul edilmesini istiyoruz. Bugün ziyaretimizde gördüğümüz üzere durumu giderek ağırlaşmakta ve hayati riski artmaktadır. Yetkilileri, İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere Cumhurbaşkanlığı ve Valiliği göreve davet ediyoruz. Konser başvuruları kabul edilsin, İbrahim yaşasın.

Grup Yorum, ölüm orucunda durumu ağırlaşan İbrahim Gökçek’in hayata tutunabilmesi için bu sabah konser başvurusunda bulundu. Dün akşam ise konsere izin verilmesi için Twitterda #KonsereİzinİbrahimeYaşam etiketiyle kampanya başlatılmıştı.

Ölüm orucundaki Mustafa Koçak hayatını kaybetti

GRUP YORUM’DAN AÇIKLAMA

Grup Yorum, üyeleri İbrahim Gökçek’in ölüm orucuna ara verdiğini ve bu kararı Gökçek ile tüm Grup Yorum üyelerinin beraber aldığını ifade eden bir açıklama yaptı. Ölüm orucuna neden ara verildiğinin anlatıldığı açıklamada ”Direnişimiz Türkiye halklarının kalbinde yok edilmek istenen umudu yeşertmekle kalmamış, dünyada da büyük yankı uyandırmıştır. Sanatçılar, yazarlar, milletvekilleri, Alevi kurumları, Sol Parti ve halkımız Grup Yorum’u sahiplenerek grubumuza karşı yürütülen terörize etme saldırısını boşa çıkartmışlardır” ifadeleri yer aldı.

”Adalet ve İçişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde TİHV Başkanı Şebnem Korur Fincancı, aydınlar, CHP-HDP-TjP milletvekilleri Grup Yorum’a kefil olmuşlar konser izni alınana ve tutuklu üyelerimiz serbest bırakılana kadar mücadele edeceklerini beyan etmişlerdir” denilen açıklamada, ”Bu sabah avukatlarımızla birlikte İstanbul’da üç meydan için valiliğe konser başvurusu yaptık. Ayrıca İzmir Belediyesi 3 Temmuz için açık hava fuarına konser başvurusu yapmıştır. Bu gelişmeler üzerine ölüm orucu direnişimize ara verme kararı almış bulunmaktayız” denildi.

“DİRENİŞİMİZ SİYASİ ZAFERE ULAŞMIŞTIR”

KHK ile işine son verilen akademisyen Nuriye Gülmen, sosyal medya hesabından “Grup Yorum, ‘direnişimiz siyasi zafere ulaşmıştır. Bütün dünya direnişimizi duydu. Konser başvurumuzun olumlu sonuçlanmasını umuyoruz. DKÖ temsilcileri kefil olduklarını açıkladı. Mücadelemiz sürecek’ dedi. İG direnişe ara veriyor. Ölüm orucu sonlandı.” diyerek kararı paylaştı.

ÖLÜMÜN KIYISINDA İYİ HABER

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’da kararı sosyal medya hesabı üzerinden “Grup Yorum, İbrahim Gökçek’in açlık grevine ara vereceğini, konser başvurusunda bulunacaklarını söylüyor. İbrahim Gökçek yaşamalı, sesini duyurdu. Gökçek’in yaşaması ölümünden çok daha yüksek bir sesle özgürlük çığlığını yükseltmesine yardımcı olur. Ölümün kıyısında iyi haber” diyerek paylaştı.

Durumu ağırlaşan Gökçek’in babası Ahmet Gökçek, “Helin’i duyarsızlıktan kaybettik, iletişim sağlayamıyoruz. İbrahim’in de durumu çok kritik ve aynı duyarsızlıkla onu da kaybetmek istemiyoruz” demişti.