Grup fotoğrafı sıkıntısı bitiyor! Google Pixel 9 modelinden akılcı çözüm

Yayın tarihi: 16 Ağustos 2024 Cuma 4:49 pm - Güncelleme: 16 Ağustos 2024 Cuma 4:49 pm

Grup fotoğraflarında fotoğrafı çeken kişinin kadrajda olmaması çoğu insanın canını sıkıyor. “Ben sizi çekerim” sorununa yeni bir çözüm geldi. Google, yeni tanıttığı Pixel 9 akıllı telefonlarında “Add me” özelliğiyle bu sorunu adeta rafa kaldırıyor. İşte detaylar…

Made by Google etkinliğinde tanıtılan yeni Pixel akıllı telefonlar dikkat çekti. Google, Pixel 9, Pixel 9 Pro/XL ve Pixel 9 Pro Fold adlarındaki dört yeni akıllı telefonunu ve yapay zeka özelliklerini tanıttı. Fotoğraf çekme kısmındaki “Add me” özelliği çok konuşulacağa benziyor.

YAPAY ZEKA DESTEKLİ

“Add me” özelliği Photoshop ya da başka bir fotoğraf düzenleme uygulamasına ihtiyaç kalmadan fotoğrafa girmenize olanak sağlıyor. Grup fotoğraflarının en büyük sorunu olan çeken kişinin kadraja girememesi, bu özellikle beraber çözülüyor.

NASIL ÇALIŞIYOR?

Özelliğin kullanımı ise oldukça basit. Fotoğrafı çeken kişi, fotoğrafta daha önce duracağı yeri belirleyerek fotoğrafı normal bir şekilde çekiyor. Daha sonra telefonu fotoğraf karesinde olan bir kişiye vererek, onun çekmesini istiyor. Cihaz, kişiyi ayarlama yapması için yönlendiriyor. Çekilen fotoğrafın ardından yapay zekası iki fotoğrafı üst üste bindiriyor ve grup fotoğrafını birleştiriyor.

GERÇEKTEN İŞE YARIYOR MU?

Donanım Haber’in aktardığına göre kullanıcı deneyimleri, arka plan sabitse özelliğin oldukça iyi çalıştığını gösteriyor. Özellik sadece Pixel 9 telefonunda kullanılabilir.

 

Google yapay zekada vites artırdı! Android cihazlara devrim niteliğinde özellikler geliyor

Kaynak: Donanım Haber