Grip salgını hızla yayılıyor! Sağlık Müdürlüğü ve Valilikten peş peşe uyarı

Yayın tarihi: 20 Aralık 2022 Salı 10:28 am - Güncelleme: 20 Aralık 2022 Salı 10:30 am

Rize Sağlık Müdürlüğü, çocuklarda artan grip ve benzeri vakalarla ilgili yaptığı açıklamada, “Hastalık belirtisi gösteren çocuğunuzu kesinlikle okula göndermeyin” uyarısında bulundu. Bolu Valiliği ise kentte yaklaşık 6 bin öğrencinin grip nedeniyle okula gidemediğini açıkladı.

Türkiye’de son günlerde artan grip vakaları ebeveynleri endişelendiriyor. Özellikle çocuklar arasında hızla yayılan grip vakasıyla ilgili kamu kurumlarından da peş peşe uyarılar gelmeye başladı.

Son günlerde grip vakalarında ciddi bir artış gözlendiğine dikkat çeken Rize Sağlık Müdürlüğü, “Hastalık belirtisi gösteren hiçbir çocuğumuz kesinlikle okula gönderilmemeli, arkadaşlarıyla buluşmasına izin verilmemelidir” uyarısı yaptı.

“OLDUKÇA BULAŞICI ÖZELLİK TAŞIYOR”

Hastanelerin acil servislerinde yoğunluk yaşandığının belirtildiği açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Belirtiler hastalık seyrinde sıkça gözlenmekte olup, aynı zamanda da oldukça bulaşıcı özellik taşımaktadır. Bu ve benzeri belirtiler gösteren özellikle çocuk ve tüm hastalarımızın derhal çevrelerinden izole edilmeleri ve erkenden tedavilerine başlanmaları önemlidir. Bu süreçte öncelikle ilimiz genelinde bulunan ve son derece deneyimli hekimlerden oluşan aile hekimlerimize başvurmak önemlidir.”

BOLU’DA 6 BİN ÖĞRENCİ OKULA GİDEMEDİ

Öte yandan Bolu’da da çocuklar arasında grip vakalarının hızla yayıldığı öğrenildi. Bolu Valisi Vahi Kılıç, artan vakalar nedeniyle 6 bine yakın öğrencinin eğitimine ara vermek zorunda kaldığını ifade etti.

Kılıç şunları söyledi: “Bir de bu griple alakalı biliyorsunuz bunun bir geçişi, yaklaşık bir hafta, on gün bir tatil gerekir. Yani bununla ilgili olarak. Bu da uzun bir süre. Eğitimi de çok olumsuz etkileyecek bir durum. Bu dönemlerde zaten okullara griple, bu tip hastalıklarla gelmeyen öğrenciler sürekli olur. Bizde yaklaşık 47-48 bin öğrencimiz var Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda. Burada da okula gelmeyen 6 bin civarında bir öğrenci var. Bunların bazıların veliler işte tedbir amaçlı göndermiyor, bazıları grip olmuş. Bunun da okulların kapatılmasını, eğitime ara vermeyi gerektirir bir rakam olmadığını düşünüyoruz. Çocukların eğitimi de önemli” diye konuştu.

Isparta’da grip vakaları arttı! Okullara ara verildi