Gri pasaport skandalı tanığı: AKP’li belediye başkanı ‘kurcalama hayatın tehlikeye girer’ dedi

Yayın tarihi: 24 Eylül 2022 Cumartesi 12:49 am - Güncelleme: 24 Eylül 2022 Cumartesi 12:49 am

Gri pasaport skandalı tanığı olarak geçen eski AKP Milletvekili Adayı Veysel S., skandalın yaşandığı dönemde AKP’li Yeşilyurt Belediye Başkanı olan Mehmet Çınar’ın skandal olayla ilgili kendisine, “Bu işi kurcalama başın ağrır, hayatın tehlikeye girer” dediğini iddia etti.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Gri Pasaport Skandalı Davası hakkında hazırladığı iddianame, Malatya 10. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede Eski AKP Milletvekili Adayı Veysel S.’nin tanık sıfatıyla verdiği ifadelerde dikkat çeken ayrıntılar yer aldı.

ANKA’nıın aktardığı bilgilere göre, iddianamede dönemin AKP’li Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilirken eski Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Karakurt, AKP’den seçilen eski Bingöl/Servi Belde Belediye Başkanı Ali Ayrancı ve “kaçakçılık sisteminin Almanya’daki ayağı” olduğu öne sürülen Ersin Kilit şüpheli sıfatıyla yer aldı.

“4 KİŞİYE 40 BİN EURO”

Veysel S., Belediye Meclis Üyesi Nusret Aslan ile gezi hakkında konuştuğunu, Nusret Aslan’ın geziyi tertip eden bir kişiden 40 bin Euro aldıklarını, bu parayı geziden uçakla dönen kendisi, Bekir Karakuş, Şahin Ö. ve Hasan D.’nin 10’ar bin Euro şeklinde paylaştıklarını söylediğini öne sürdü.

“BİNGÖL’DEKİ PKK’LILAR ORGANİZE ETTİ”

Veysel S.’nin iddialarına göre; Nusret Aslan, geziye katılanların Malatya ile hiçbir bağı olmayan kişiler. Veysel S.’nin aktarımına göre Nusret Aslan, organizasyonu ise Bingöl’deki bir ya da birkaç PKK’lının yaptığını fakat seyahate katılanların PKK ile bağının olup olmadığını bilmediğini söyledi. Veysel S., dönemin Valisi Aydın Baruş’a ikinci gezinin yapıldığı 2020 Eylül ayında konuyu sorduğunu, kendisinin sorusu üzerine Nüfus Müdürlüğü’nde katılımcıların Genel Bilgi Taraması(GBT) yapıldığını ve PKK ile bağlantısı olan kişilere Gri pasaport verilemeyeceğini söylediğini aktardı.

“BAŞKAN, ‘BU İŞİ KURCALAMA, CANIN TEHLİKEYE GİRER’ DEDİ”

Veysel S. son olarak Mehmet Çınar’a bu gezinin AKP, Cumhur İttifakı ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a zarar verebileceğini düşündüğünü Mehmet Çınar’a söylediğini, Mehmet Çınar’ın ise önce “konuyu araştırıp gereğini yapacağını” söylediğini öne sürdü. Veysel S., Mehmet Çınar’ın kendisine dönüş yapmaması üzerine yeniden Mehmet Çınar ile görüştüğünde Mehmet Çınar’ın “Gidenleri bizimkiler de tanımıyormuş, bu işi kurcalama başın ağrır, hayatın tehlikeye girer” dediğini de ileri sürdü.

Veysel S., Mehmet Çınar’ın bu sözlerini, “Bundan kastının giden şahısların terör örgütü bağlantılı olabileceğini, bundan zarar görebileceğimi belirtmek olduğunu düşünüyorum” şeklinde yorumladığını belirtti.

Gri pasaport soruşturmasında iddianame hazırlandı