Graham’dan Trump’a ‘yaptırım’ tebriği: İyi karar!

Yayın tarihi: 13 Ekim 2019 Pazar 6:43 pm - Güncelleme: 13 Ekim 2019 Pazar 6:43 pm

ABD’nin Suriye’den çekilme kararına en şiddetli muhalefeti gösteren isimlerden biri olan Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Başkan Donald Trump’ı ‘Suriye’deki savaş suçları ve kabul edilemez saldırganlığına karşı Türkiye’ye yönelik felç edici yaptırımlar uygulanması Kongre’yle birlikte çalışma kararından” dolayı tebrik etti.

Kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada Graham, şu ifadeleri kullandı:

“Suriye’deki savaş suçlarına ve kabul edilemez saldırganlığına karşı Türkiye’ye felç edici yaptırımlar uygulanması konusunda Kongre’yle birlikte çalışmanız iyi karar!
“Bu yaptırımlar için iki partiden de güçlü bir destek olacağına inanıyorum ve Türkiye’nin saldırganlığının değerli bir müttefiki, Kürtleri yok etmesine, IŞİD’in yeniden yükselişine izin vermememiz çok önemli.

“Türkiye’nin hareketlerinin sadece IŞİD’e, İran’a ve Rusya’ya yardımı olacak ve bu durum İsrail için bir kabusa dönüşecek. Türkiye, iyi bir NATO müttefiki olarak hareket etmiyor.”

Trump’tan Türkiye’ye yaptırım açıklaması: Beklemede kalın!

ABD Başkanı, Dışişleri Bakanlığı ile Hazine’ye Türkiye’ye yönelik olası yaptırımlar konusunda hazırlık yapmaları için cuma günü onay vermişti. Trump, pazar günü attığı son tweet’te de Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusunda düzenlediği ‘Barış Pınarı Harekâtı’ ve bölgedeki son gelişmelere dair şu paylaşımlarda bulunmuştu:

“Lindsey Graham ve Demokratlar dahil Kongre’nin birçok üyesiyle Türkiye’ye kuvvetli yaptırımla uygulama konusunda uğraşıyorum. Maliye Bakanlığı hazır, ekstra yasa tasarıları gerekebilir. Bu konuda fikir birliği var. Türkiye bunun yapılmamasını istedi. Beklemede kalın.”