GPS ile takip ettiği kızını öldüren sanık, olay anını ‘hatırlayamadı’

Yayın tarihi: 3 Mart 2020 Salı 5:24 pm - Güncelleme: 3 Mart 2020 Salı 5:55 pm

Balıkesir’in Havran ilçesinde, aracına GPS cihazı takarak takip ettiği doktor kızı Gülnur Yılmaz’ı (28), 20 el ateş ederek öldüren ve daha önce de eşini bulması için özel dedektif tuttuğu ortaya çıkan Mustafa Ali Yılmaz (67), yargılandığı davada kendisini, “Akıl sağlığım yerinde değil, olay anını hatırlamıyorum” diyerek savundu.

Tutuklu sanık Mustafa Ali Yılmaz’ın (67) yargılanmasına bugün devam edildi. Duruşmada sanık Yılmaz, avukatları Yavuz Selim Özyurt ve Oğuzhan Kaçıcı ile davacı taraf olarak Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili Kübra Çakmaz ve Süleyman Aydın ile anne Gülden Yılmaz’ın avukatı Berna Menteş, hazır bulundu.

Balıkesir Edremit’te geçen yıl nişanlısı tarafından öldürülen Ceyda Malay’ın ailesi ile Körfez Bağımsız Kadın Dayanışma Grubu üyelerinin de izlediği duruşmada, Mustafa Ali Yılmaz, akli dengesinin yerinde olmadığını savundu. Duruşma, 30 Haziran gününe erteledi.

‘ASIL HEDEF ANNEYDİ’

Duruşma çıkışı açıklama yapan anne Gülden Yılmaz’ın avukatı Berna Menteş, sanığın akli dengesinin yerinde olmadığı yönündeki savunmasının inandırıcı olmadığını söyledi. Menteş, “Dedektif tutuyor ve dedektife özel olarak bu talimatları veriyor. Gülden Yılmaz’ın yaşadığı adresin tespiti, ikametin kime ait olduğu ve kiralayanın kimliği tespit edilmek isteniyor. Bunlar Gülden Yılmaz için. Asıl hedef zaten anneydi” dedi.

‘KADINLARIN YAŞAM HAKKI SEVİYORUM DİYEREK ELLERİNDEN ALINIYOR’

Körfez Bağımsız Kadın Platformu sözcüsü Bahise Pirim “Gülnur Yılmaz’ın yaşam hakkını elinden alan babasının bu şekilde bir yerlere sığınması hoş görülecek bir şey değil. Edremit’te kadın cinayetleri çoğaldı. Karısını, sevgilisini öldürüyor, çok seviyorum diyor. Sonra da çok akli dengelerinin yerinde olmadığına savunuyorlar. Bu toplumda iyi halle bırakılan, kravat takan, kadınlarımızı öldüren bir sürü erkekler gördük. Biz yaşam hakkımızı savunuyoruz. Bütün kadınların yaşam hakkı, ‘seviyorum’ diyenlerin elinden alınıyor. Erkek adalet değil, gerçek adalet istiyoruz. Bugün sana, yarın bana. Yarın kimin öldürüleceğinin garantisi, devlet tarafından bize sağlanmış değildir. Koruma altına alınmış değildir. Bizim yaşam hakkımızı devlet bir an önce bize sağlamak zorunda” dedi.

‘ADIM ADIM İZLEMİŞ’

Körfez Bağımsız Kadın Platformu üyelerinden Pervin Çağlayan da şunları söyledi:

“Kızını öldüren baba olay anını hatırlamadığını, kızını öldürüp, öldürmediğini hatırlamadığını, çok ağır baskı altında ifade verdiğini, önceki ifadelerini kabul etmediğini söyledi. Akli dengesi yerinde. Kızını takip etmiş, Antalya’da ev tutmuş. Adım adım nereye gittiğini biliyor. Planlayarak ve tasarlayarak öldürüyor. Şimdi cezadan kurtulmak için akli dengesinin yerinde olmadığını söylüyor. Bu gerçek değil. Çünkü bu tür cinayetleri işleyenler ya namusum için öldürdüm diyor veya başka bir neden buluyor. Bu da akli dengesinin yerinde olmadığını söyledi. Katiller aramızda. En yakınımızda. En yakınımızdaki erkekler tarafından öldürülüyoruz.”

NE OLMUŞTU?

Pratisyen hekim Gülnur Yılmaz (28), geçen yıl haziran ayında iki arkadaşıyla Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’na (TUS) hazırlanmak üzere Antalya’dan Balıkesir’e gelmişti.

Eşi Gülden Yılmaz ile boşanma davası süren Mustafa Ali Yılmaz’ın, aracına GPS cihazı yerleştirdiği kızını 27 Haziran 2019’da, 35 KC 919 plakalı otomobiliyle takibe başladığı, Havran ilçesi Şapçı mevkisinde onun kullandığı otomobili arkadan çarparak yoldan çıkardığı iddia edilmişti. Yılmaz, yaya olarak kaçarken İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin takibi sonucu silahıyla yakalanarak tutuklanmıştı.

Mustafa Ali Yılmaz hakkında ‘canavarca hisle alt soydan akrabayı kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı. Gülden Yılmaz da eşinden boşanmak için dava açmıştı.