Göztepe yenilgisi sabırları taşırdı! 10 isimle yollar ayrılıyor…

Yayın tarihi: 23 Aralık 2019 Pazartesi 11:45 am - Güncelleme: 23 Aralık 2019 Pazartesi 11:45 am

Galatasaray Süper Lig’de oynadığı son 5 karşılaşmada sadece 1 kez kazanabilirken 10 puan kaybetti. Geçtiğimiz hafta 10 kişi kalan Ankaragücü karşısında, konuk ekibin gollerine engel olamamıştı ve maç 2-2 bitmişti.Son olarak Göztepe’ye deplasmanda 2-1 mağlup olan Galatasaray’da bu skor bardağı taşıran son damla oldu. Galatasaray ise ocak ayında devreye sokulmak üzere bazı radikal kararları aldı. Sarı-kırmızılı kurmaylar takımdan ayrılacak oyuncuları belirlerken, Cimbom 4 transferde de sona yaklaştı.

Son iki sezon ligde şampiyonluğa ulaşan, geçen sezon TFF Süper Kupa ve Türkiye Kupası’nı alarak zirve yapan sarı- kırmızılı ekipte işler bu sezon yolunda gitmiyor. Süper Lig’in 15. haftasında oynadığı mücadelede 2-0 öne geçmesine karşın Ankaragücü ile 2-2 berabere kalan Cimbom, 16. hafta ise deplasmanda Göztepe’ye 2-1 mağlup oldu ve taraftarlarını bir kez daha kahretti. 16 haftada puan kaybı 24’e çıktı.

Yusuf Yazıcı’dan kötü haber… Sezonu kapattı!

AVRUPA’DA DİBİ GÖRDÜ

Galatasaray ayrıca Şampiyonlar Ligi’nde en kötü performanslarından birine imza attı. A Grubu’nu son sırada tamamlayarak Avrupa Ligi biletini de alamadı. Futbolcuların başarıya doymuş halinden memnun olmayan Fatih Terim, birçok maçtan sonra ocak ayını işaret ederken bununla ilgili hamlelerini de belirledi.

TAM 10 İSİMLE YOLLAR AYRILACAK

Galatasaray’da ocak ayında tam 10 isimle yolların ayrılması planlanıyor. Fatih Terim tarafından süresiz kadro dışı bırakılan Nzonzi ilk yolcu olarak listenin başına eklenmişti. Galatasaray’da diğer gidecek isim ise Seri olarak öne çıktı. Yıldız futbolcu ile ilgili çıkan haberlerde yeni durağının bile belli olduğu iddia edildi.

BELHANDA’NIN ÜSTÜ ÇİZİLDİ

Galatasaray’da geleceği merak konusu olan diğer bir isim ise şüphesiz Belhanda… Sarı-kırmızılılar yeni transferleri kadrosuna katabilmek için Belhanda’yı elden çıkarmak zorunda. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan gerginlik sırasında taraftara küfür eden Faslı yıldızın da takımdan gitmesine kesin gözüyle bakılıyor.

EMRE MOR İSTENEN PERFORMANSI GÖSTEREMEDİ

Galatasaray’da bir ayrılığın da Emre Mor ile yaşanması bekleniyor. Sezon başında Celta Vigo’dan kiralanan futbolcu istenilen performansı bir türlü gösteremedi. Emre Mor ile sezon sonu beklenmeden yolların ayrılması planlanıyor.

MARIANO VE NAGATOMO YOLCU

Galatasaray’da takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan isimlerden iki ise Nagatomo ve Mariano. Galatasaray’ın bek yükünü çeken tecrübeli bu iki oyuncu da Fatih Terim’in istediği düzeye bir türlü gelemedi ve devre arasında takımdan ayrılacaklar listesine dahil edildi.

ANDONE’NİN KİRALIK ANLAŞMASI İPTAL EDİLECEK

Öte yandan, sakatlığı sebebiyle uzun süre forma giyemeyecek olan Florin Andone’nin kiralık anlaşması iptal edilecek.

LUYINDAMA’NIN SÖZLEŞMESİ DONDURULACAK

Ameliyat olan ve sezonu kapayan Luyindama’nın sözleşmesi dondurulucak.

BABEL VE FEGHOUILI’YE KULÜP ARANIYOR

Galatasaray yönetimi, vurdumduymaz tavırları ile dikkat çeken, taraftarla arası açılan Feghouli ve Ryan Babel’e de kulüp arıyor.

İLK BOMBA ONYEKURU

Monaco ile Henry Onyekuru’nun 1.5 yıllığına kiralanması için anlaşma sağlandı. Nijeryalı yeniden sarı- kırmızılı formayı giyecek.

ARDA İLE ÇOK KÜÇÜK DETAYLAR KALDI

Terim ile arasındaki buzları eriten Arda Turan ile yapılan görüşmelerde de çok küçük detaylar kaldı. Yıldız oyuncu da uzun yıllar sonra alt yapısından yetiştiği ve kaptanlığını yaptığı kulübe geri dönecek.

ARANA İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

Nagatomo ile yolları ayırmaya hazırlanan Galatasaray, bonservisi Sevilla’da olan Guilherme Arana için harekete geçti. Atalanta’da sadece 75 dakika şans bulabildi. Devre arası transfer dönemi yaklaşırken Galatasaray kolları erken sıvadı. Kötü bir ilk yarı geçiren Cimbom, özellikle beklerini değiştirmek istiyor. Yuto Nagatomo’nun eski performansından çok uzak olması sebebiyle Japon oyuncuyla yollarını ayırmak için uğraşan Aslan alternatifini de buldu. Sarı-kırmızılıların bonservisi Sevilla’da olan Guilherme Arana ile yakın temasta olduğu öğrenildi.

STOPERE SON ADAY BRUNO

Aslan, Christian Luyindama’nın sezonu kapamasıyla büyük şok yaşamıştı. Sarı-kırmızılılar için son stoper iddiası Portekiz’den geldi. O Jogo’nun iddiasına göre Galatasaray, Tondela’da forma giyen Bruno Wilson’ı renklerine katmak istiyor. Sporting Lizbon altyapısından yetişen 22 yaşındaki futbolcu için nabız yoklanıyor. Cimbom, Tondela’ya bonservis bedelini sordu. Temaslar sürecek.