Trabzonspor liderliğini korumayı başardı

Yayın tarihi: 12 Haziran 2020 Cuma 11:18 pm - Güncelleme: 12 Haziran 2020 Cuma 11:19 pm

Süper Lig’de ilk 26 hafta sonunda liderlik koltuğuna oturan Trabzonspor, Göztepe deplasmanında kazanarak liderliğini korumayı başardı. Trabzonspor deplasmanda rakibini Nwakaeme, Ekuban (p) ve Berkan Emir’in kendi kalesine attığı gollerle 3-1 yenmeyi başardı.

Süper Lig’in 27. haftasında Göztepe, Trabzonspor’u ağırladı. Kıran kırana mücadeleye sahne olan maçta kazanan Trabzonspor oldu.

MAÇ ÖZETİ

16′ GOOOLL!! Trabzonspor, Anthony Nwakaeme’nin golüyle maçta öne geçiyor! Sağ kanatta Guilherme ile verkaça giren Joao Pereira, ceza alanı içine girdikten sonra arka direğe ortasını yapıyor. Anthony Nwakaeme, o bölüme çok iyi hareketlenerek kafa vuruşunu yapıyor ve topu ağlarla buluşturuyor. Bu golle Anthony Nwakaeme, ligdeki 11. golüne ulaşıyor.

41′ KIRMIZI KART Trabzonspor, maçta 10 kişi kalıyor! Guilherme, Andre Castro’ya yaptığı müdahale sonrasında hakem Zorbay Küçük’ten ikinci sarı kartı görerek kırmızı kartla oyun dışında kalıyor.

52′ GOOOLL!! Trabzonspor, Caleb Ekuban’ın penaltıdan attığı golle farkı 2’ye çıkarıyor! Sağ kanattan topla birlikte hareketlenen Alexander Sörloth, ceza alanı içine girdikten sonra Andre Poko’nun müdahalesiyle yerde kalıyor ve hakem Zorbay Küçük penaltı noktasını gösteriyor. Penaltı vuruşunu kullanmak için topun başına Caleb Ekuban geçiyor. Caleb Ekuban, sağ ayağıyla yaptığı vuruşla topu ve kaleci Beto’yu ayrı köşelere gönderiyor.

57′ GOOOLL!! Göztepe, Alpaslan Öztürk’ün penaltıdan attığı golle farkı 1’e indiriyor! Hakem Zorbay Küçük, ceza alanın içinde yaşanan ikili mücadeleyi izlemek için VAR sistemine gidiyor. Zorbay Küçük, pozisyonu izledikten sonra Manuel Da Costa’nın Cameron Jerome’a faul yaptığını belirterek penaltı noktasını gösteriyor. Penaltı vuruşunu kullanmak için topun başına Alpaslan Öztürk geçiyor. Alpaslan Öztürk, sağ ayağıyla yaptığı düzgün vuruşla topu ve kaleci Uğurcan Çakır’ı ayrı köşelere gönderiyor. Göztepe, Alpaslan Öztürk’ün penaltıdan attığı golle farkı 1’e indiriyor.

84′ GOOOLL!! Trabzonspor, Berkan Emir’in kendi kalesine attığı gole skoru 3-1’e getiriyor! Caleb Ekuban’ın harika pasıyla savunmanın arkasına sarkan Abdülkadir Ömür, göğsüyle topu önüne indiriyor. Kalesini terk eden Beto, topu uzaklaştırmak istiyor ancak top Abdülkadir Ömür’e çarparak kaleye yöneliyor. Berkan Emir, kaleye gitmekte olan topu uzaklaştırmak istiyor ancak topu kendi ağlarına gönderiyor.