Gözlerin çevrildiği Kabine Toplantısı başladı

Yayın tarihi: 26 Nisan 2021 Pazartesi 4:16 pm - Güncelleme: 26 Nisan 2021 Pazartesi 4:16 pm

Yeni tip koronavirüs salgınında vaka sayıları artarken gözlerin çevrildiği Kabine Toplantısı AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında başladı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün 15.30’da toplandı. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında vaka sayıları ve can kayıpları her geçen gün artarken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sunum yapması planlanan toplantıda, tedbirlerin vaka sayılarına yansıması, yeni tedbirlere ihtiyaç duyulup duyulmadığı, mevcut tedbirlerin ne zamana kadar devam edeceği gibi konuların gündeme gelmesi bekleniyor.

Kabine toplantısına, yeni göreve atanan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş ilk kez katılacak.

Toplantıda Covid-19’la mücadelede alınan tedbirlerin sonuçları, aşı tedariği, yerli aşı çalışmaları ve aşı takvimi konularının yanı sıra Irak’ın kuzeyine düzenlenen operasyon başta olmak üzere ülke gündemindeki çeşitli konuların ele alınacağı tahmin ediliyor.

DAHA SERT TEDBİRLER ALINABİLİR

Türkiye genelinde uygulanan kısmi kapanmanın devam edip etmeyeceği de hafta başında yapılacak kabinede tartışılacak. Kabinede iki hafta sürecek daha sert tedbirlerin alınabileceği belirtiliyor.

Kabinede, kalabalık yerler ve AVM’lerin kapatılmasına yönelik yeni kararların alınabileceği kaydediliyor. Bu nedenle Ramazan Bayramı’nda 4 günlük sokağa çıkma yasağı da seçenekler arasında.

YENİ TEBİRLERİN AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sunum yapması planlanan toplantıda, tedbirlerin vaka sayılarına yansıması, yeni tedbirlere ihtiyaç duyulup duyulmadığı, mevcut tedbirlerin ne zamana kadar devam edeceği gibi konuların gündeme gelmesi bekleniyor.