Kayyum planını istifayla bozdu

Yayın tarihi: 30 Eylül 2020 Çarşamba 12:46 pm - Güncelleme: 30 Eylül 2020 Çarşamba 4:22 pm

Gözaltında bulunan Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen sosyal medyadan görevinden istifa edeceğini duyurdu.

Gözaltındaki HDP’li Kars Belediyesi Eş Başkanı Bilgen, ifadeye gitmeden önce Twitter’dan bir açıklama yayınladı.

Bilgen, “Keyfi gözaltılarla bir şehrin iradesi ile oynanmasına izin vermem. İster tutuklayın, ister serbest bırakın, gözaltı sürem bitene kadar kayyım atanmamış olursa Belediye Başkanlığı görevimden istifa edeceğim” ifadesini kullandı.

Bilgen’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Ben demokrasicilik oynanacak yaşı geçtim. Türkiye’nin koşulları da oyun oynanacak bir ortama sahip değil. Keyfi gözaltılarla bir şehrin iradesi ile oynanmasına izin vermem. İster tutuklayın, ister serbest bırakın, gözaltı sürem bitene kadar kayyım atanmamış olursa Belediye Başkanlığı görevimden istifa edeceğim. Kars, kendisini yönetecek liyakattadır. 1,5 yıldır oy birliği ile karar alma olgunluğu gösteren bir mecliste 5 parti uzlaşarak yeni bir yönetim oluşturabilir.”

“KİMSE ŞEHRİ YÖNETME SORUMLULUĞUNDAN KAÇMAMALIDIR”

“Herkes seçimlerde şehri yönetmeye talip olduğuna göre şimdi kimse sorumluluktan kaçmamalıdır. Bu bir mevzinin terkedilmesi değil, seçim kampanyasında söylediğimiz gibi ortak yönetimle demokrasi sınavının verilmesidir. Tutuklanırsam 3. kitabımı yazmak, tutuklanmazsam kooperatif çalışmalarına katkı sunmak, Belediye Başkanlığından daha az önemli değildir. Bu süreçte bize oy veren vermeyen tüm hemşerilerime, başta saha personeli olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarıma TEŞEKKÜR ederim. Kars’ta bir kadın Belediye Başkanı ile yola devam edilirse, sadece siyasal değil, toplumsal bir eşik aşılmış olur. Hiçbir şey eskisi gibi OLMAMALI!”

Flaş… Son HDP’li belediyeler de kayyuma gidiyor: 82 gözaltı kararı

NE OLMUŞTU?

‘Kobani olayları soruşturması’ kapsamında aralarında Ayhan Bilgen ve HDP’li eski milletvekilleri, belediye başkanları ile MYK üyelerinin de olduğu 82 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Gıda zehirlenmesi sonucu rahatsızlanan gözaltındaki siyasetçilerle görüşen HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede, hastaneye kaldırılan Ayhan Bilgen’in serum verildikten sonra emniyete getirildiğini, 2 siyasetçinin halen hastanede oldukları bilgisini paylaşmıştı.

Soruşturma kapsamında gözaltında olan Sırrı Süreyya Önder, Nazmi Gür, Ayla Akat Ata, Emine Ayna, Emine Beyza Üstün, Bircan Yorulmaz, Bülent Barmaksız, Can Memiş, Dilek Yağlı, Gülfer Akkaya, Günay Kubilay, Zeki Çelik, Ali Ürküt, Altan Tan, Pervin Oduncu, Alp Altınörs, Berfin Özgü Köse, Cihan Erdal, Ayhan Bilgen ve İsmail Şengün’ün gözaltı süreleri 4 gün daha uzatılmıştı.

HDP: Gözaltında tutulan Ayhan Bilgen zehirlendi, hastaneye götürülmedi