Gözaltına alınan TGB üyeleri serbest

Yayın tarihi: 3 Kasım 2021 Çarşamba 7:11 pm - Güncelleme: 3 Kasım 2021 Çarşamba 7:11 pm

ABD donanmasının 6. filosuna ait gemisinden inen bir görevlinin başına çuval geçirilmesi eyleminde gözaltına alınan 17 Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

İstanbul Valiliği, Türkiye Gençlik Birliği’nin (TGB) “ABD askerinin başına çuval geçirdiğini” öne sürdüğü eylemle ilgili “başına çuval geçirilen” kişinin sivil bir personel olduğu açıklamasını yapmıştı.

Açıklamanın devamında “Liman Ziyareti” kapsamında ilimize gelen ABD Deniz Kuvvetlerine ait Askeri Gemide görevli sivil bir personelin şehir gezisi sırasında başına çuval geçirme girişiminde bulunan 17 şüpheli şahıs, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce gözaltına alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadeleri kullanılmıştı.

ADLİ KONTROL ŞARTI

Yaşanan olayla ilgili İstanbul Emniyeti’nin yaptığı çalışma ile eylemde yer aldığı belirlenen 17 kişi polis ekiplerince gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan TGB’liler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Çağlayan’daki İstanbul Adliyesine sevk edildi. Haklarında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlattığı ve adliyede ifadeleri tamamlanan TGB’liler yurt dışına çıkış yasağı” ve “haftada bir evlerine en yakın güvenlik merkezine imza verme zorunluluğundan oluşan adli kontrol tedbirleri uygulanması talebiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine gönderildi.

Nöbetçi mahkeme, haklarında her iki adli kontrol tedbirinin de uygulanmasına hükmettiği şüphelileri serbest bıraktı.

TGB’nin başına çuval geçirdiği kişi sivil çıktı