Gözaltına alınan öğrencilerin avukatı: Dün geceden beri evlatlarından haber alamayan aileler var

Yayın tarihi: 2 Şubat 2021 Salı 3:33 pm - Güncelleme: 2 Şubat 2021 Salı 10:58 pm

Boğaziçi Üniversitesi’nde devam eden kayyum rektör protestoları sırasında gözaltına alınan öğrencilerin avukatlarından Kübra Mengüç, ailelerinin gözaltında olan öğrencilerden haber alamadığını açıkladı. Mengüç, “Dün geceden beri evlatlarından haber alamayan aileler var.” dedi.

Betül Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programına Çağlayan Adliyesi’nden bağlanan muhabirimiz Engin Açar, kayyum rektör protestolarında gözaltına alınan öğrencilerin son durumuna ilişkin Avukat Kübra Mengüç ile konuştu.

Öğrencilerin sağlık durumuna ilişkin konuşan Mengüç, genel sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti. Gözaltı sırasında orantısız güç uygulandığını ifade eden Mengüç, başörtüsü takan bir kadın öğrencinin kötü muameleyle gözaltına alındığını başörtüsünü takmasına izin vermediklerini söyledi. Mengüç, başörtülü öğrencinin yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Başörtülü bir kadın öğrencinin gözaltı sırasında başörtüsünün çıktığını ve başörtüsünü toplamasına izin vermediklerini biliyoruz. Hakaret edilerek ekip otosuna bindirildiğini biliyoruz.”

“EVLATLARINDAN HABER ALAMAYAN AİLELER VAR”

Ailelerin öğrencilerden haber alamadığını da söyleyen Mengüç, şu ifadeleri kullandı:

“Aileler haber alamıyor. Öğrencilerin büyük bir kısmının ailesi İstanbul dışında yaşıyor ve çok endişeliler elbette. Dün geceden beri evlatlarından haber alamayan aileler var.”