Gözaltına alınan Merve Bektaş: 19 yıldır zıplıyoruz

Yayın tarihi: 12 Mart 2021 Cuma 3:46 pm - Güncelleme: 12 Mart 2021 Cuma 5:01 pm

Zıpladıkları için gözaltına kadınlar, gözaltında çıplak aramaya maruz kaldıklarını aktararak, suçlamalara tepki gösterdi.

Rojda Altıntaş – TELE1-İstanbul Beyoğlu’nda 8 Mart’ta düzenlenen Feminist Gece Yürüyüşü sırasında attıkları sloganlar nedeniyle gözaltına alınan kadınlar serbest bırakıldı. Kadınlar gözaltında çıplak aramaya maruz kaldığını açıkladı.

TELE1’e konuşan Merve Bektaş, suçlamayı komik bularak, “Ritim olarak zıplamanın suç olması komik. 19 yıldır bu yürüyüş yapılıyor. Her eylemde de bu slogan atıldı. Bunun bir suçlama olması, ülkenin prestiji açısından bile çok kötü.” dedi.

“ÇIPLAK ARAMA YAPILDI”

Evlerine gece yarısı polisler tarafından baskın yapıldığını söyleyen Bektaş, “Sabah gelmek istedik ama kabul etmediler. Gözaltında 2 arkadaşımıza çıplak arama dayatıldı. Bunlar bizden önce gitmişti. Bunlar direndikten sonra bize yapılmadı.”

Bektaş son olarak şu ifadeleri kullandı:

“Sloganlar karşımıza Cumhurbaşkanına Hakaret olarak çıktı. 12 kadına da ayrı ayrı sorular soruldu. Ama hepimiz aynı yanıtları verdik. Böyle bir gözaltı yapınca büyük bir olay gibi bekledik. Ama suçlama bu oldu.”

ÇETİN: ZIPLADIĞIMIZ İÇİN GÖZALTINA ALINDIK

İfadeye çağırılan Gözde Çetin ise “İki arkadaşımıza çıplak arama dayatıldı, bir arkadaşımıza da maalesef çıplak arama yapıldı” dedi. Çetin de zıpladıkları için gözaltına alındıklarını söyledi.